Luis Enrike (©AFP)
Luis Enrike (©AFP)

Enrikeu skače pritisak od teme Embape: Odgovaram na pitanja kako hoću! Neću više o njemu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 19:11

Španca još jednom razbesneli novinari

Kada je Luis Enrike došao na Park prinčeva, jedna od prvih stvari koje je poručio jeste da će o njemu govoriti dela. Tolerisao je Kilijana Embapea, imao je specijalan status, ali je španskom strategu pukao film kada je postalo jasno da francuski superstar ne želi da ostane u Parizu. Zamenio ga je protiv Rena, zatim i u duelu sa Monakom, a takve odluke pokrenule su lavinu pitanja.

Luis Enrike se preznojavao posle utakmice sa Monakom u kojoj je Pari Sen Žermen, kao i sa Renom, odigrao nerešeno. Osećao se kao da je u sauni pred rafalom novinarskih pitanja. Tom prilikom je pobesneo, iziritiralo ga je što su postavljena tri slična pitanja, na četvrto nije želeo da odgovori. Slično je bilo i pred gostovanje Real Sosijedadu u Ligi šampiona. Ponovo mu je skočio pritisak od teme Kilijan Embape.

Izabrane vesti

Znao je šta ga čeka, pokušavo je isprva da relaksira situaciju i sve okrene na šalu. Nije mu prošlo.Osmeh sa lica je nestao kako su se pitanja nizala i pao je u vatru. Na kraju više nije ni hteo da komentariše bilo šta vezano za Kilijana Embapea. Napustio je konferenciju za medije.

Zanimalo je prisutne da li bi prva zvezda tima u Ligi šampiona mogla da ima identičan tretman kao u Ligi 1, gde je dva puta uzastopce zamenjena u drugom poluvremenu...

“Da, zašto da ne?”, na pitanjem je odgovorio pitanjem Luis Enrike, i to uz dosta smeha.

Da bi se potom pojavili šumovi u komunikaciji. Novo pitanje i ponovo oko Francuza.

“Stani, prevodilac ne razume. Nešto oko Embapea... Postavite jednostavnije pitanje”, kazao je španski trener. 

Da li zaista prevodilac nije razumeo ili je takva bila instrukcija - veliko je pitanje. Novo je bilo razumljivije i glasilo je: Da li Pari Sen Žermen može u Ligi šampiona da igra bez Embapea kao u Ligi 1?

“Možda da, možda ne. Ko zna”. 

Štur odgovor dao je Luis Enrike i postao mrzovoljan, da bi kod narednog, koje se ticalo snalaženja u novonastalim okolnostima sa Kilijanom Embapeom, imao još manje strpljenja.

“Lako se snalazimo, saslušate ono što novinari pitaju i odgovorite kako hoćete”, poručio je strateg pariskog kluba.

Na propratne stvari oko utakmice se raspričao, ali na četvrto pitanje vezano za igrača, koji bi na leto trebalo da postane deo projekta Galaktikosi 3.0 nula, odbio je da bilo šta dalje objašnjava.

“Pred nama je toliko važna utakmica, nemam više komentara na tu temu”, stavio je tačku na priče o Embapeu.

Ostaje da se vidi kako će se sve odraziti na Pari Sen Žermen sutra na Anoeti, gde je francuski šampion došao sa kapitalom od dva gola prednosti, ali i u budućnosti. I hoće li Luis Enrike imati više razumevanja za Kilijana, ukoliko opet bude imao slabiji dan...


tagovi

Liga šampionaPari Sen ŽermenLuis EnrikeKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara