Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Englezi se poigrali s Albancima: Pet komada za poluvreme, Kejnov savršeni het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 22:42

Poljaci će morati u baraž...

Nije zvanično, ostaje teorija, doduše više "na aparatima" nego živa, pa nam zdrav razum ipak nalaže da podvučemo crtu kada je u pitanju konačan poredak u kvalifikacionoj GRUPI I: plasman na Mundijal u Katar u ponedeljak će proslaviti Englezi, dok će Poljaci morati u doigravanje!

To je epilog večerašnjih utakmica pretposlednjeg kola.

Izabrane vesti

Engleska nije dozvolila iznenađenje poput onog od pre mesec dana, kada je Mađarska odnela bod sa Vemblija; četa Gereta Sautgejta ušla je veoma motivisano meč sa Albancima, nanela im jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji (5:0), čime je očekivan trijumf Poljske u Andori (3:1) učinila praktično nevažnim.

Uoči poslednjih 90 minuta Gordi Albion ima tri boda više od glavnog konkurenta i dosta bolju gol razliku (+6). Ovo u prevodu znači da čak ni eventualna stolećna senzacija u vidu poraza Engleza u San Marinu (bajke za bajke, zbilja za zbilju, ali čisto da registrujemo) verovatno ne bi mnogo značila Poljacima koji čekaju Mađare.

Geret Sautgejt na raspolaganju ima jednu od najtalentovanijih generacija u istoriji ostrvskog fudbala. Pa kad je ta grupa momaka dobro vođena (a utisak je da aktuelni selektor ima poverenje i to sasvim pristojno radi) i još motivisana kao večeras - onda rival iz trećeg ešalona reprezentativnog fudbala nema tu šta da traži.

Englezi su igrali 45 minuta, postigli pet golova i potom povukli ručnu. U takvoj situaciji taktički detalji i slične stvari mnogo su malo bitne. Jednostavno, bio je to okršaj dva neravnopravna rivala u kom se Golijat sažalio na Davida. Koliko god ovih 5:0 delovalo surovo...

Pored toga što je Albion (izvesno) postao peti učesnik Mundijala u Kataru (posle domaćina, Danske, Nemačke i Brazila), duel sa Albancima pamtiće se po sjajnoj partiji kapitena Harija Kejna koji je postigao het-trik.

I to onaj savršeni - leva, desna, glava!





Na taj način napadač Totenhema probio se na deobu četvrtog mesta večne liste strelaca kada je u pitanju nacionalni tim. Sakupio je 44 pogotka, koliko i legendarni Džimi Grivs. Ispred su Geri Lineker sa 48, Bobi Čarlton sa 49 i Vejn Runi sa 53.

Za Englesku su pogađali još Hari Megvajer (za 1:0), odnosno Džordan Henderson (za 3:0).

Nejaka Andora izgubila je sve šanse da napravi čudo protiv Poljske u 21. sekundu! Tada je napadač Kuka Rodrigez zbog udaranja laktom u glavu Kamila Glika zaradio isključenje.

Gosti su igrali koliko im je bilo potrebno za siguran trijumf, uz dva gola Roberta Levandovskog. Najbolji centarfor današnjice stigao je tako do učinka od 62 gola na 51 utakmici u tekućoj godini.

Levi nedostaje još sedam komada kako bi pretekao najbolji učinak Kristijana Ronalda u jednoj godini. A do kraja 2021. odigraće još najmanje sedam utakmica za Bajern, plus najmanje još dve za reprezentaciju.

GRUPA I

Andora - Poljska 1:4 (1:3)

/Servos 45 - Levandovski 5, 73, Jozvjak 11, Milik 45+2/

Engleska - Albanija 5:0 (5:0)

/Megvajer 9, Kejn 18, 33, 45+1, Henderson 28/

Mađarska - San Marino 4:0 (2:0)

/Soboslaj 6, 83, Gazdag 22, Večej 88/



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara