Endrik (©AFP)
Endrik (©AFP)

Endrikov sumrak, Jović podsetnik koliko Real brzo troši igrače

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 00:45

Mladi Brazilac nije pronašao sreću ni u Realu, ni kod novog selektora Brazila

Četvrti poraz u minulih pet kvalifikacionih mečeva aktivirao je sve alarme u Brazilu, cela zemlja se digla u znak uzbune jer je petostruki šampion sveta sada bliži dnu, nego vrhu tabele kvalifikacija. Pljušte kritike na račun selektora Dorivala Žuniora koji očigledno ne uspeva da nađe pravi recept za igru Selesaa, a ništa bolje nisu prošli ni fudbaleri koje javnost takođe krivi za loša izdanja. Među onima koji je 'popio' najviše packi je Endrik.

Brazilski tinejdžer proživljava najteže dane svoje mlade karijere. U šokantnom porazu od Paragvaja Dorival ga je zamenio već na poluvremenu za Žoaa Pedra zbog prilično loše partije. Nijednog trenutka mladi napadač madridskog Reala nije testirao odbranu Paragvaja i nije dobio nijedan duel, pa nije nikakvo čudo što se selektor čija se stolica sve više usijava odlučio za drugačiji pristup. Nije ni to donelo željeni efekat, a Endrik se nalazi u milosti i nemilosti javnosti.

Izabrane vesti

Jasno je da bezmalo 50.000.000 evra plaćeni Endrik - obeštećenje će biti još veće ako bude aktivirao bonuse - sve više pati zbog manjka minuta u Realu. Karlo Anćeloti mu je dao svega 10 minuta u tri ligaške utakmice. Uprkos tome, on je već na debiju protiv Valjadolida za manje od pet minuta uspeo da se upiše u listu strelaca, ali to nije popravilo njegov status. Protiv Las Palmasa i Betisa je takođe dobio minute na kašičicu pa nije uspeo da pronađe mrežu.

Nije samo početak sezone težak za krupnog 18-godišnjaka, takva je maltene cela 2024. godina. Jeste stigao zvanično u najveći klub na svetu samo šest dana pošti je postao punoletan i dočekalo ga je više od 45.000 navijača, ali to mu nije napumpalo samopouzdanje. Nije mu mnogo pomoglo ni to što je bio zvezda Palmeirasa i što je imao dobro predstavljanje fudbalskoj publici na Vembliju sa reprezentacijom kada je tresao mreže.

Umesto da ga je sve to poguralo ka tome da ima veći učinak i doprinos na terenu, o Endriku se najviše govori zbog njegove građe i sumnje da ima kilograme viška, ne zbog golova. U Realu nema minute, a sada počinje da krcka kredite koje ima kod Dorivala. Protiv Ekvadora nije ni igrao, baš kao ni na otvaranju klupske sezone na Majorki.

Dok je igrao redovno u Palmeirasu, Endrik je imao bitnu ulogu i u reprezentaciji. Postigao je golove protiv Meksika i SAD. Otkako je stigao u Madrid, čini se kao da polako vene i to ga sve više opterećuje.

Još je naravno rano za izvlačenje velikih zaključaka, ali kratak je put od zlatne investicije, do toga da budeš prvi koga će selektor da zameni jer si, objektivno, beskoristan na terenu.

Srećom po njega, ima 18 godina i vreme da ispravi stvari, da se vrati na pravi kolosek. Doduše, problem je uvek u tome što je Real Madrid toliko veliki klub da nema mnogo vremena za čekanje.

Dovoljno je videti šta se desilo Luki Joviću...


tagovi

EndrikReal MadridFudbalska reprezentacija Brazila

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara