Endrik (©AFP)
Endrik (©AFP)

Endrik se vraća, Brazil traži dugo čekane bodove u gostima

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 22:55

Selesao gostuje Paragvaju u Asunsionu u noći između utorka i srede od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu u 8. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Posle tri vezana poraza u kvalifikacijama za Mundijal, te veoma neuspešnog nastupa na Kopa Americi i eliminacije u četvrtfinalu, fudbaleri Brazila su pre tri dana zabeležili pobedu. Na jedvite jade pred domaćim navijačima nad Ekvadorom sa 1:0. Nisu igrali dobro, svestan je toga i selektor Dorival Žunior, pa se zato očekuju promene pred susret sa Paragvajem u Asunsionu (sreda, 02.30) u 8. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ogroman pritisak sa leđa Selesaa je skinula pobeda u Kuritibi. Međutim, daleko od toga da je Brazil još uvek siguran učesnik planetarne smotre. Za zdraviju atmosferu oko nacionalnog tima neophodna je pobeda u Asunsionu.

Izabrane vesti

Dorivalov eksperiment sa Luizom Enrikeom iz Botafoga u ofanzivi očigledno nije uspeo. Zato, u startnu postavu noćas bi trebalo da se vrati novi napadač Real Madrida Endrik, koji je protiv Ekvadoraca čitav meč presedeo na klupi. To znači da će Rodrigo na desno krilo umesto Enrikea.

Između ove dve utakmice selektor Brazila je morao da napravi jednu izmenu. Eder Militao se povredio, pa je na njegovo mesto pozvan Fabrisio Bruno. Štoperski tandem će najverovatnije činiti Gabrijel i Markinjos. Brazil je jedinu pobedu u kvalifikacijama kao gost ostvario 13. septembra prošle godine, kada je u Limi savladao Peru sa 1:0 pogotkom Markinjosa u 90. minutu.


02.30: (6,50) Paragvaj (3,80) Brazil (1,58)


Brazil je četvrti na tabeli sa 10 poena, dok je Paragvaj na sedmoj poziciji, onoj koja vodi samo u interkontinentalni baraž. Ima šest bodova, dva manje od šestoplasiranog Ekvadora.

Paragvajci su pre tri dana pokvarili oproštaj Luisa Suareza od dresa reprezentacije Urugvaja. U Montevideu su izvukli veliki bod, odigrali su 0:0.

Očekuje se da selektor Gustavo Alfaro uvrsti noćas u startnu postavu petoricu fudbalera koji igraju u brazilskom prvenstvu i s te strane imaju prednost nad protivnikom. To su Gatito iz Botafoga, Žunior Alonso iz Atletiko Mineira, Bobadilja iz Sao Paula, Viljasanti iz Gremija i Isidro Pita iz Kujabe. S druge strane Brazilci na spisku imaju sedmoricu igrača iz domaćeg šampionata, ali se samo Giljerme Aranja iz Atletiko Mineira očekuje u startnoj postavi.

Brazil je poslednji put igrao protiv Paragvaja u junu ove godine u polufinalu Kopa Amerike, trijumfovao je sa 4:1 uz dva pogotka Vinisijusa Žuniora. Paragvajci su taj turnir završili bez ijednog osvojenog boda, zato su posle njega otpustili Danijela Garnera i za selektora imenovali Alfara.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 8. KOLO

Utorak

Kolumbija - Argentina U TOKU

23.00: (1,27) Čile (5,60) Bolivija (12,0)

23.00: (1,43) Ekvador (4,10) Peru (9,00)

23.55: (3,20) Venecuela (3,10) Urugvaj (2,40)

Sreda

02.30: (6,50) Paragvaj (3,80) Brazil (1,58)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija ParagvajaKvalifikacije za Mundijal 2026.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara