Luka Modrić (Reuters)
Luka Modrić (Reuters)

Pao dogovor! Luka ostaje u Realu i napada sedmu titulu prvaka Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 16:19

Bilo je i realno da Kraljevski klub zadrži Modrića nakon što je Toni Kros obelodanio da završava karijeru

Niko nikada u istoriji evropskog fudbala, nijedan fudbaler nije sedam puta bio prvak starog kontinenta. Sinoć su se šeste titule domogli Luka Modrić, Toni Kros (pet sa Realom i jedna sa Bajernom), Dani Karvahal i Naćo. Kako stvari trenutno stoje, Modrić (kao i Karvahal, a nije isključeno i Naćo) će u narednoj sezoni napasti i sedmu titulu evropskog šampiona budući da je pao dogovor sa Real Madridom oko produžetka saradnje - informacija koju je plasirao jedan od najupućenijih Realovih insajdera, Mario Kortegana sa britanskog Atletika.

Provejavala je priča o nastavku zajedničkog života Modrića i Blankosa krajem maja, verovalo se da bi čak i Modrić i Kros mogli zajedno da izguraju još jednu sezonu na Bernabeuu, ali kako je Nemac najavio kraj karijere, novi jednogodišnji ugovor sa Modrićem nametnuo se kao logičan potez iako je Luka ove sezone uglavnom imao ulogu rezerviste.

Izabrane vesti

Jer dok god bude mogao i da trčkara - a pokazao je Modrić u revanšu protiv Bajerna da kao 38-godišnjak može i da sprinta - njegov blistavi fudbalski um imaće neprocenljivu vrednost na terenu, da ne govorimo o svlačionici najtrofejnijeg evropskog kluba.

U danima pre Evropskog prvenstva i verovatno poslednjeg reprezentativnog plesa, Modrić će potpisati ugovor sa Realom do leta 2025. godine prrihvatajući značajno smanjenje neto plate od 10.000.000 evra.

Kao jedan od bitnijih datuma u novijoj istoriji Real Madrida pamtiće se taj 27. avgust 2012. Tada je Modrić stigao iz Totenhema na Bernabeu za novčanu naknadu od 35.000.000 evra i za 12 godia u klubu podigao 26 trofeja! Ove sezone odigrao je 46 mečeva i probio brojku od 500 nastupa za Real, preciznije, sakupio ih je 534.

Nakon sinoćnog finala gazda Florentino Perez je poručio: "Mislim da Luka ostaje sa nama. Biće tu još jednu sezonu".

Još samo jedan sastanak, novi potpis i Luka će zvanično imati priliku da se probije na listu od deset igrača sa najviše nastupa za Kraljevski klub. Naravno, i da pojuri još koji trofej.



tagovi

Luka ModrićReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara