Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Embape: Ni Italija, ni Francuska nisu bili dobri na EP, ne zanima me šta drugi misle o meni

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 11:28

Napadač Real Madrida smatra da je za obe selekcije Liga nacija prilika da se iskupe i zato očekuje da bude zanimljiv njihov duel ovog petka od 20.45 na Parku prinčeva u 1. kolu Grupe 2 A divizije

Italija i Francuska imaju obaveze da u fudbalu uvek jure najviše ciljeve, pa svaki turnir koji njihove reprezentacije završe bez trofeja smatra se neuspešnim. Od toga ne beži ni najbolji igrač Galskih petlova Kilijan Embape, koji je potvrdio da smatra da su Francuzi razočarali na minulom turniru u Nemačkoj, na kojem su poraženi u polufinalu od Španije sa 2:1.

Napadač Real Madrida je to istakao na konferenciji za medije pred susret Francuske i Italije na Parku prinčeva (petak, 20.45) u 1. kolu Grupe 2 A divizije Lige nacija. Po mišljenju Embapea za obe selekcije je ovo takmičenje prilika za iskupljenjem, jer Italija je bila još slabija u Nemačkoj – ispala je u osmini finala.

Izabrane vesti

Podsetimo, ovogodišnja Liga nacija će biti veoma značajna za sve selekcije, jer će se na osnovu konačnog poretka sastavljati šeširi za žreb kvalifikacija za Mundijal 2026. godine.

Italija nije igrala dobro na Evropskom prvenstvu, ali iskreno, nije ni Francuska. Azuri ostaju jedan od najboljih timova na svetu, a utakmice Francuska – Italija su uvek veoma uzbudljivi. Italijani imaju veoma kvalitetne igrače, spremiće se da nam pokažu najbolju verziju sebe. Zato i mi moramo da odigramo na najvišem nivou“, kazao je Embape.


20.45: (1,65) Francuska (3,90) Italija (6,25)


On će se vratiti na Park prinčeva svega nekoliko meseci pošto je napustio Pari Sen Žermen i zamenio Pariz Madridom. Neobičan povratak kući.

Dobro mi ide u Madridu, već smo osvojili trofej (Superkup Evrope). Ne osećam se ništa drugačije sad kada sam ovde. Ipak, nije prošlo mnogo vremena od kada sam otiša. Imam neka sjajna sećanja koja me vežu za ovaj stadion. Ovde sam proveo značajan deo karijere. Ne očekujem nikakvu posebnu reakciju od navijača, važno je samo da pobedimo“, istakao je Embape.

Podsetimo, hitrog ofanzivca je na samom početku Evropskog prvenstva zadesio veliki maler, polomio je nos i ostatak turnira je morao da igra sa maskom. To ga je u određenoj meri sprečilo da odigra na prepoznatljivom nivou.

Radio sam testove u Madridu i rekli su mi da ne moram na operaciju. Radujem se novom okupljanju, Evropsko prvenstvo je sada iza nas. U fazi sam karijere kada me ne zanima preterano šta drugi ljudi misle o meni. Trudim se da igram najbolje što možu. Obožavam ovaj dres, a odavno sam se pomirio sa time da ne možete da zadovoljite sve. Za mene ne postoji ništa važnije od reprezentacije Francuske. Zanimljivo je doduše to što, kada smo osvojili Ligu nacija, nije bilo nikakve reakcije, a kada smo izgubili svi su tretirali to kao smak sveta. Igramo za trofej, a mi uvek želimo da ih osvajamo“, zaključio je Embape.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 1. KOLO

Petak

GRUPA 2

20.45: (1,65) Francuska (3,90) Italija (6,25)

20.45: (1,30) Belgija (5,80) Izrael (9,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kilijan EmbapeLiga nacijaFudbalska reprezentacija Francuskefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara