Timi Maks Elšnik (©Starsport)
Timi Maks Elšnik (©Starsport)

Elšnik: Kiša je pala posle mesec i po i pomogla nam, hoću Barselonu, Dinamo i Šturm,

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 00:04

“Hajde Siti, već ste igrali sa njima“, kaže Zvezdin Slovenac, Marko Ilić impresoniran atmosferom

Odmah posle meča rekao je – ovo je san. A kad se malo glava ohladila... Pa, možda je još bila vrela. Jer Timi Maks Elšnik je dao više nego zanimljiv odgovor na pitanje koga bi sve želeo da Crvena zvezda izvuče na žrebu za Ligu šampiona, mada sigurno nije ni razmišljao kao prosečan navijač Crvene zvezde kada je počeo da nabraja...

Izabrane vesti

Ako bismo mogli da zovemo nekoga iz Uefa voleo bih Barselonu, ’ajde Mancester Siti, vi ste već igrali sa njima. Dinamo i Šturm isto, da bih bio blizu Slovenije, ali ko god da dođe neće mu biti lako u Beogradu“, dobro raspoložen je Elšnik u razgovoru sa novinarima posle meča.

Zašto i ne bi bio uostalom?

“Klupski mi je ovo sigurno najveća pobeda u karijeri. Kao dete sam gledao Ligu šampiona, zato sam i došao u Zvezdu i jedva čekam da igramo. Verujem da će svaku utakmicu Markana biti puna. Čuo sam i uživao večeras u tome, u punoj Marakani. Naježiš se, njima nije bilo svejedno, kada pogledaju malo desno, nisu svesni šta je ovo. Navijači su nam sigurno pomogli, Bode je bio druga ekipa, nama je to dalo vetar u ledjima i svaka čast navijačima".

Nije bio to onaj šampion Norveške od pre sedam dana, a to je najbolje odslikano u podatku da nije šutnuo na gol čitav sat. Elšnik ističe da je i pomoć s neba, u vidu padavina dobro došla.

"Atmosfera je sigurno njih malo uplašila, nisu bili komforni, teren im nije bio domaći. Imali su problem pozadi, izgubili su par lopti i samopouzdanje, 60 minuta nisu šutnuli ka golu, mi smo ga čekali. Bode je dobra ekipa. Taman kada je bila malo teško, pala je kiša, taman kada je trebalo pala je posle mesec dana i pomoglo nam, sve se poklopilo"

Da li je bio malo zabrinut kada je dobio žuti karton?

Prvo sam mislio da je sudija budala. Nije to bio kontakt da sam išao da ga povredim, a bilo je još mnogo do kraja. Dešava se to, posle drugog gola je bilo mnogo lakše, prodisao sam opet“.

Zvezdin novi golman Marko Ilić je ove večeri dostojno odmenio Omrija Glazera.

"Pokazali smo da imamo karakter. Ovakvu atmosferu nikada u životu nisam osetio i to nam je dalo vetar u leđa, mnogo nam je pomoglo. Mnogo im hvala na tome. Nisam još svestan, nikada nisam ovako nešto osetio. Izuzetno sam ponosan. Nije bilo lako, veliki je pritisak bio na celu ekipu posle prve utakmice. Trudio sam se da se koncentrišem. Teško je, ali uspeli smo svi kao tim da budemo koncentrisani".

O razgovoru s Glazerom pre utakmice.

"Poželeo mi je sreću pre utakmice, mi jesmo konkurencija, ali naravno da želimo sreću jedan drugome i da se podržavamo.


 


tagovi

Timi Maks ElšnikFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara