Mimović: Neka dođe Real, da im pokažemo šta je naša Marakana! Elšnik: Pričaju ti, ali dok ne doživiš...

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 23:32

“Ovo je večeras bilo nestvarno“, kaže mladi Zvezdin bek, dok Slovenac dodaje: "Ovo je san".

Brijantna igra, kao posledica dobre pripreme, samog kvaliteta igrača i cele ekipe, ali i – čudesnog ambijenta na tribinama. U tome su saglasni i mladi Ognjen Mimović, dete poniklo u Crvenoj zvezdi, kao i iskusniji Timi Maks Elšnik, legionar iz Slovenije.

Izabrane vesti

Jako sam srećan, ali mislim da nisam još svestan šta smo uradili. Bukvalno sam na svaka dva ili tri minuta gledao na sat koliko je ostalo. Samo sam čekao da odsvira kraj. Tih poslednjih 20 minuta smo poginuli“ , rekao je Mimović za TV Arena Sport posle meča.

Ima li sada želje na žrebu?

Voleo bih da igramo protiv jakih ekipa, na primer, Real Madrid. Dda im pokažemo šta je naša Marakana. Ovo večeras je bilo nestvarno. Prvi put da sam doživeo... Ne mogu to da dočaram“, dodao je Mimović.

Timi Maks Elšnik jednako impresioniran.

Svi ti pričaju, ali dok ne doživiš ovo na terenu ne možeš to da osetiš. To su snovi. Zato sam i došao u Crvenu zvezdu. Čekaju nas četiri utakmice ovde na Marakani, pa neka dođu najbolji na svetu“.

Jeste li dakle taj dunel podno severne tribine zaista toliko strašan?

Kao da izađeš u rat. Naježiš se. Njima nije bilo lako. Sigurno su nam navijači pomogli. Atmosfera je sigurno uplašila Bode. Videlo se da se nisu osećali komforno. Onda ti dobiješ samopouzdanje i tako... Dobra naša utakmica. Bodeje stvarno dobra ekipa. Ali kako je nama biti teško na veštaku tamo, tako i njima sada ovde. Još kad je posle 30 dana pala kiša, taman da te ohladi, posle možeš da trčiš još 20 dana“.

Marko Ilić nastavlja u istom tonu.

Ovakvu atmosferu nikada u zivotu nisam osetio i to nam je dalo vetar u leđa, mnogo nam je pomoglo. I mnogo im hvala na tome. Nisam još svestan svega, nikada nisam ovako nesto osetio. Izuzetno sam ponosan. Nije bilo lako, veliki je pritisak bio na celu ekipu posle prve utakmice. Trudio sam se da se koncentrišem i mnogo mi je drago zbog svega“.

Istina, pomogli su i saigrači, pa Ilić nije imao mnogo posla, ali...

Teško je kada nemaš mnogo posla, moraš u svakom trenutku da reaguješ, da budeš koncentrisan. Tesko je, ali uspeli smo svi kao tim da budemo koncentrisani“.

Da li je pre utakmice pricao sa Glazerom koji već ima iskustva?

Poželeo mi je sreću pre utakmice, mi jesmo konkurencija, ali naravno da želimo sreću jedan drugome i da se podržavamo“.




tagovi

Ognjen MimovićFK Crvena zvezdaTimi Maks Elšnik

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara