Ekspresna reakcija na King Paueru: Lester zamenio Fofanu za četiri puta manje para

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.22. | 13:37

Vaut Fas potpisao petogodišnji ugovor sa Lisicama

Bio je miran ili bolje reći nemoćan Lester na tržištu tokom čitavog leta, ali kada je dopunio kasu prodajom Veslija Fofane Čelsiju, rešio je da se aktivira na fudbalskoj pijaci! I ekspresno doveo zamenu za nedavno odbeglog francuskog defanzivca.

Novo lice na King Pauer stadionu je Vaut Fas, defanzivac Remsa sa kojim je engleski klub potpisao petogodišnji ugovor. Lester ga je Francuzima platio 20.000.000 evra, četiri puta manje nego što je inkasirao od prodaje Veslija Fofane, i načinio ga prvim pravim, plaćenim pojačanjem.

Izabrane vesti

Fasa je prethodno želeo Torino, ali je Rems odbio ponudu italijanskog kluba. Na kraju je prošao odlično, jer Belgijanca je pre četiri godine doveo iz Ostendea za 300.000 evra! Prvih šest meseci Fas je proveo na pozajmici u istom klubu, a u prethodne dve sezone odigrao je 77 utakmica za Rems u svim takmičenjima.

Lester je pre Fasa doveo još samo Aleksa Smitiza. Iskusni golman rastao se sredinom avgusta sa Kvins Park Rendžersom i kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor sa Lisicama. Bio je to odgovor uprave engleskog kluba na odlazak Kaspera Šmajhela u Nicu. Do kraja prelaznog roka očekuje se da Lester pokuša da dovede i Žeremija Bogu. Atalanta je međutim odbila prvu ponudu da ga pozajmi sa pravom otkupa.


tagovi

Vaut FasLesterLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara