Stivi Dži (©Reuters)
Stivi Dži (©Reuters)

Džerard prosuo dva razlike s igračem više

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.11.20. | 21:05

Nica na putu da ispadne...

Od gotovog veresija. Od sigurne pobede - remi. Od veličanja Stivena Džerarda kao buduće trenerske zvezde, s potencijalom da možda čak dosegne igračke kvalitete, opomena koja kazuje da Stivi Dži još mora da uči. Njegov Rendžers večeras je ispustio ceo plen protiv favorizovane Benfike (3:3) i sve to pošto je imao ogromnih 3:1 i igrača više. Umesto da se šepuri na vrhu tabele posle tri kola s maksimalnim učinkom i praktično obezbeđenim prolazom dalje, škotski velikan moraće još dosta toga da uradi kako osigurao evropsko proleće.

Devet utakmica u nizu dobili su Rendžeri do ovog gostovanja na Lužu, na šest prethodnih čak ni gol nisu primili, ali ruku na srce, nisu imali ni ovako jakog protivnika. Bez obzira na sve velika glupost Nikolasa Otamendija iz 19. minuta širom im je otvorila vrata novog trijumfa. Argentinac je kao poslednji igrač srušio Rajana Kenta i zaradio isključenje. U tim momentima domaćin je već vodio (Goldson pogodio sopstvenu mrežu na isteku prvog minuta), da bi Rendžers u razmaku od šezdesetak sekundi uspeo da preokrene. Diogo Gonkalveš u svoju mrežu za 1:1, pa odmah zatim Glen Kamara za 1:2.

Izabrane vesti

Teško je bilo Benfici da u takvoj situaciji bude ravnopravan rival. Pogotovo nakon što je Alferedo Morelos u prvim minutima drugog dela povećao na 3:1. Međutim rano su se gosti opustili, povukli bez bez razloga, prepustili posed domaćinu i - kazna je stigla.

Rafa Silva je u 79. minutu uneo dramu u meč, da bi u sudijskoj nadoknadi Darvin Nunjez, na ovom meču rezervista, uspeo da pogodi za 3:3.

I dok je Žorž Žezus sa klupe dao vetar u leđa svojim momcima, Džerard gotovo da ništa nije menjao. Samo jedna od pet mogućih izmena za 90 i kusur minuta. Pošto je njegov tim fizički dosta pao nemoguće je ne konstatovati da se radi o ozbiljnom propustu mkladog stručnjaka...

Zanimljivo, Benfika je tri gola postigla iz dva udarca u okvir gola?! Još jedan razlog zbog kog će Stivi Dži biti veoma razočaran.

U drugoj utakmici ove grupe poljski Leh dobio je Standard iz Liježa (3:1) i iskristalisao se kao treći konkurent za prolaz u drugu fazu takmičenja.

A u grupi C dve goleade i čak 11 golova. Nicu ove sezone više interesuje dobar rezultat u Ligi 1 i napad na Ligu šampiona, zbog čega ne čude porazi u Ligi Evrope. Večeras je tim Patrika Vijere pao u Pragu. Slavija je slavila sa 3:2. Amin Gujri, jedna budućih zlatnih koka kluba sa Azurne obale postigao je još jedan gol, ali to nije bilo dovoljno. Baš kao ni Endojeov pogodak u sudijskoj nadoknadi koji je samo ublažio poraz.

Leverkuzen se mučio više nego što se očekivalo u Izraelu, ali uspeo je da stigne do tri boda, mada je gubio sa 1:2. Lion Bejli bio je najbolji akter tog okršaja, strelac dva gola. istakao se i mlađani Florijan Virc, strelac i asistent.

GRUPA C

Hapoel Ber Ševa - Bajer Leverkuzen 2:4 (2:2)

/Akolatse 11, 25 - Bejli 5, 75, Dadija 39ag, Virc 88/

Slavija Prag - Nica 3:2 (2:1)

/Kuhta 16, 71, Sima 43 - Gujri 33, Endoje 90+3/


GRUPA D

Benfika - Rendžers 3:3 (1:2)

/Goldson 2ag, Rafa Silva 79, Nunjez 90+1 - Diogo Gonkalveš 24ag, Kamara 25. Morelos 51/

Leh - Standard 3:1(2:1)

/Skoras 14, Išak 22, 48 - Lestijen 29/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara