(©MN Press)
(©MN Press)

Džaka o atmosferi u Leskovcu: Iznenadio bih se da je bilo drugačije

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 17:40

"Protivnički igrači su bili veoma korektni", dodao je kapiten Švajcarske na pitanje o zvižducima koje su mu konstantno upućivali navijači Srbije

Sa željom za osvetom zbog dva razočaranja koja su nam kreirali na Mundijalima, Švajcarci su dočekani u Leskovcu pred punim tribinama stadiona Dubočice. Dodatnu pažnju izazvao je dolazak njihovog kapitena Granita Džake, poznatog po provokacijama upućenih Srbima. Bilo je neizvesnosti hoće li ga Murat Jakin staviti u tim ili će ga poštedeti pritiska. Izabrao je selektor prvu opciju i od prvog minuta poslao na teren vezistu Bajer Leverkuzena. Igrački kvaliteti Džake ovaj put su, ipak, uspešno neutralisani, a Srbija je upisala pobedu (2:0).

Po povratku u Švajcarsku, gde će u utorak u Sankt Galenu igrati protiv Danske, kapiten je zajedno sa selektorom govorio na konferenciji za medije povodom te utakmice, ali neizbežno je bilo i pitanje o gostovanju u Leskovcu i zvižducima koji su ga konstantno pratili sa tribina,

Izabrane vesti

"Iznenadio bih se da je bilo drugačije, ali moram da kažem da su protivnički igrači bili veoma korektni. Ja sam se ponašao profesionalno i pozitivno. Samo sam se nadao drugačijem ishodu meča", izjavio je Džaka.

Poraz od Srbije bio je četvrti uzastopni za Švajcarce. Negativna serija počela je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, kada je Engleska prošla na penale, a nastavljena je u Ligi nacija neuspesima u duelima sa Danskom (0:2), Španijom (1:4) i Srbijom (0:2).

"Ne možemo da poredimo EURO i ovo takmičenje, čak ni kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ali činjenica je da moramo bolje. Nije sve tako crno, imali smo dobre periode igre, samo što smo kažnjavani za svaku grešku. Primamo golove kakve ne bismo smeli, a nismo dovoljno efikasni u napadu".

Kao primer Džaka je naveo golove protiv Srbije (autogol Elvedija posle centaršuta iz "skraćenog kornera" i sjajan šut Mitrovića).

"Prvi je bio posle prekida, a drugi - okej, napadač je dobro izveo šut. Ali, moramo da se branimo mnogo bolje".

Veruju Švajcarci da će protiv Danske biti na željenom nivou i da će upisati prvu pobedu u aktuelnom ciklusu Lige nacija. Išlo bi to u prilog i našoj selekciji...

"Ne želimo da tražimo izgovore. Imali smo individualne razgovore sa igračima, koji su bili konstruktivni. Nadam se dobrom izdanju u utorak", optimista je Murat Jakin.

Upitan je selektor Švajcarske i da li je zabrinut zbog mogućih povlačenja pojedinih igrača iz nacionalnog tima nakon Lige nacija.

"Takve stvari su moguće posle velikih turnira i već smo kompenzovali neke odlaske davanjem šanse mladim igračima. Ali to se ne rešava preko noći, već je u pitanju dug proces. Što se Džake tiče, on će nadživeti i neke mlađe igrače u reprezentaciji", našalio se Jakin.


tagovi

Granit Džakareprezentacija ŠvajcarskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara