Lamin Jamal (©Reuters)
Lamin Jamal (©Reuters)

Džabe zovete, nećete ga dobiti: Veliki Barsin projekat – Lamin Jamal 2030!

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 10:16

Čim napuni 18 leta, potpisaće novi ugovor i tu svaka priča staje

Kada je osetila prvu pretnju, Barselona je, iako ranjiva, povukla potez: prošlog oktobra je svog vunderkinda – možda i najvećeg na globalnom nivou – nagradila višegodišnjim ugovorom. Lamin Jamal do 2026. godine i na njemu etiketa na kojoj piše milijardu. Ali, to više nije dovoljno.

Ugovor pod hitno mora da se modifikuje, i toga su svesni u katalonskom klubu. Jer, iako još nije punoletan, Lamin Jamal više nije samo dečačić od koga se dosta očekuje, već neko na kome Barselona bazira igru, želi da tako bude i u budućnosti, a oko njega se vrzmaju grabljivice. I zato će, prema informacijama ugledne Marke, čim napuni 18 leta, staviti novi potpis na list hartije sa žigom Blaugrane na kome će biti ugravirana godina 2030!

Izabrane vesti

Lamin Jamal je oduševio na Evropskom prvenstvu, postao je prvak sa Španijom i imao bitnu ulogu. Ima je i od početka sezone sa Barselonom, jer pod komandom Hansija Flika je na pet utakmica došao do učinka od tri gola i četiri asistencije. Definitivno je neko na koga već sada, iako mu je samo 17 godina, mogu ozbiljno da se oslone, a to mora i da se plati.

Finansijski uslovi moraju da se poboljšaju. I to drastično. Jer, po trenutnom ugovoru na godišnjem nivou zarađuje 1.500.000 evra. Nije malo za dete, međutim, plata nije srazmerna onome što donosi na terenu i zato je za sve na Kamp Nouu prioritet broj jedan.

“Nije samo do tehnike i talenta, Lamin Jamal je i sa mentalne tačke gledišta izuzetno jak. To je ono što ga izdvaja. Ne sputava ga težina igranja za Barselonu i Španiju. Mogao bi da igra za najbolje timove Barselone u istoriji”, poručio je Deko i dotakao se najvažnije teme:

“Već radim na stvarima vezanim za narednu sezonu, moramo da završimo nekoliko važnih pitanja oko obnova ugovora”.

Mnogo je igrača kojima ugovori ističu narednog ili onog tamo leta, pune ruke posla imaće sportski sektor katalonskog kluba, no dileme nema da je novi za krilnog napadača urgentno pitanje. Na stranu što kod njega ne postoji želja da ode, što se ne vidi na drugoj adresi.

“Hoću da budem igrač Barselone do kraja karijere. Sanjam o tome da postanem legenda Barselone, a ne nekog drugog kluba”, jasan je Lamin Jamal.

Ali, drugi klubovi će rovatiti, pokušavaće do leta da mu promene mišljenje. Pojedini već jesu.

Pari Sen Žermen je taj koji je zabacio udicu, nedavno je to potvrdio Endi Bara, zastupnik Danija Olma i Mike Fajea, koga je iz Kustošje doveo u Kataloniju, a nedavno ga je Barselona prodala Renu za 10.300.000 evra kako bi makar malo ispeglala knjige.

“Znam da je Barselona odbila veliku ponudu Pari Sen Žermena za Lamina Jamala vrednu 250.000.000 evra”, rekao je Endi Bara.

Potpiše li Lamin Jamal novi ugovor sa Barselonom na leto i bude li do 2030. godine, važiće za sve: džaba zovete, nećete ga dobiti. Imaće miran san u katalonskom klubu tek kada budu blindirali vunderkinda.



tagovi

BarselonaLamin Jamal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara