©Reuters
©Reuters

Mlad, a već lojalan: Ne želim da me iko plati 120.000.000, hoću da budem u Barsi do kraja karijere

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 04:45

Lamin Jamal govorio o velikoj želji za budućnost

Otprilike u ovo doba prošle godine Lamin Jamal je prvi put dospeo u fokus šireg broja ljubitelja fudbala, čitave sezone gradio je status najvećeg vunderkinda na svetu, a onda briljantnim potezima na Evropskom prvenstvu otklonio sve nedoumice oko tog pitanja.

Ima Barselona najtalentovanijeg igrača sveta u svojim redovima, ali nije to više ona Barsa od pre 10 ili 15 godina, koja ja je bila u stanju da se odupre svim ponudama za svoje najveće zvezde. Svesni su Katalonci da će nasrtaji na Jamala biti sve češći i žustriji u svakom narednom prelaznom roku, ali bi navijače Blaugrane mogle da obraduju Jamalove reči date u intervjuu za španske medije.

Izabrane vesti

Novinar je konstatovao da tržišna vrednost 17-godišnjeg napadača trenutno iznosi 120.000.000 evra prema podacima Transfermarkta, a evo šta Jamal kaže na to.

"Ne želim da me iko plati tih 120.000.000. Hoću da budem igrač Barselone do kraja karijere. Sanjam o tome da postanem legenda Barselone, a ne nekog drugog kluba", odsečno će Jamal.

Govorio je i o neminovnom poređenju s Leom Mesijem.

"Biti upoređivan s najboljim u istoriji je zaista nešto neverovatno, to znači da si uradio nešto dobro, ali ja želim da me pamte kao Lamina Jamala".

Za Jamala, bar za sada, važi mišljenje da je voljen čak i među navijačima Reala, da je poštovanje stekao zahvaljujući partijama na Evropskom prvenstvu.

"U Madridu imaju naklonost prema nacionalnom timu, to im je važna stvar. Dobro, sada znam da ih boli što smo mi lideri u prvenstvu", kroz smeh će Jamal.

Ispričao je i anegdotu sa prijema kod kralja, posle osvojene tiutule prvaka Evrope

"Kralj me je pitao koliko imam godina? Rekao sam da imam 16 godina, a on nije mogao da veruje, svi su počeli da smeju".

Za kraj, Jamal je još dodao i jednu zanimljivost. Po španskom zakonu, mladić i dalje nema dovoljno godina da polaže vozački ispit, tako da ga na treninge vozi rođak.


tagovi

BarselonaLamin Jamal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara