Berlin opet zaćutao zbog Kvajsona! Grujić zamenjen na poluvremenu, Pongračić crvenim kartonom pokrenuo Volfzburg, Albanac sasekao Šalke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.20. | 17:35

Batler gurnuo Verder u ambis, Frajburg dobio Hofenhajm golom Valdšmita s penala...

Robin Kvajson očigledno ima poseban pik na Hertu! I to kada gostuje na Olimpijskom stadionu u februaru. Pre dve godine švedski ofanzivac postigao je oba gola u Berlinu u Majncovoj pobedi rezultatom 2:0. Ovog popodneva Kvajson je otišao korak dalje i čak tri puta zatresao mrežu berlinskog sastava na istom mestu u trijumfu sa 3:1 (1:0) i tako pogurao svoj tim ka mirnijim vodama.

Ako se Majnc bude izborio za opstanak, razlog će biti upravo Kvajson! Svojim drugim het-trikom u sezoni Šveđanin uporno gura Majnc ka ostanku u elitnom društvu, a posle trojke na gostovanju Verderu, sada je to učinio protiv svoje omiljene mušterije.

Izabrane vesti

Golgeterski niz započeo je već u 17. minutu, kada je prošao kroz odbranu Herte posle odličnog dodavanja Levina Oztunalija i poslao loptu u donji desni ugao.

Drugi pogodak pao je kasno, tek u 82. minutu i bilo je to ponovo delo Robina Kvajsona! Karim Onisivo je poslao još jedno lepo dodavanje u prostor koje je Kvajson prihvatio u šesnaestercu. Odmah je poslao neodbranjiv hitac po sredini gola, a golman je ostao bez konkretnog odgovora.

Neizvesnost meču vratio je Dedrik Bojata nepuna dva minuta kasnije posle kornera koji je izveo Dodi Lukebakio i skoka koji protivnički igrači nisu mogli da odbrane, a pogotovo ne golman. Međutim, definitivnu pobedu Majnca overio je Kvajson u četvrtom minutu nadoknade s bele tačke. Marko Grujić se nije naigrao, pošto ga je već na poluvremenu odmenio Havairo Dilrosun.

Uz remi Fortune Dizeldorf na gostovanju Volfzburgu (1:1), Majnc je sada pobegao na četiri boda od plej-aut zone i približio se na samo dva boda zaostatka za Hertom koju ni Jirgen Klinsman, kao ni velika ulaganja ove zime još ne mogu da izvuku iz dubioze...

Volfzburg je jedva izbegao poraz od Fortune i sa deset igrača uspeo da iščupa bod. Gosti su u vođstvo stigli u 13. minutu posle gola Matijasa Cimermana na asistenciju Bernharda Tekpeteja u prostor. Vukovi su tada krenuli u ofanzivu, a već u 27. minutu Vilijam je morao da izađe van terena zbog povrede, a zamenio ga je Kevin Mbabu. Ofanziva se nije isplatila, a problem je nastao na samom početku nastavka pošto je Marin Pongračić zaradio direktan crveni karton zbog udaranja laktom.

Taj momenat kao da je pokrenuo Volfzburg, jer je samo nekoliko trenutaka kasnije uspeo da stigne do izjednačenja. Renato Štefen je lukavo ispratio centaršut i glavom poslao neodbranji hitac uz desnu stativu.

Frajburg je prekinuo seriju od dva poraza uz minimalac protiv Hofenhajma, koji je stao posle dve uzastopne pobede – 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Đan Luka Valdšmit u 40. minutu susreta.

Šalke je ostao bez plena kod kuće, pošto je sa Paderbornom odigrao samo 1:1 (0:0). Kraljevski klub iz Gelzenkirhena stigao je do vođstva neposredno po isteku punog časa igre preko Ahmeda Kutučua, posle dubokog centaršuta Bastijana Oczipke, ali je Feltins Arena ostala zaleđena u 81. minutu posle dobre reakcije Klausa Gjasule na korner Kaija Progera.

Union Berlin je gurnuo Verder duboko u zonu ispadanja posle trijumfa na Vezerstadionu rezultatm 2:0. Oba pogotka delo su Marijusa Batlera – prvo u 52, onda i u 72. minutu za konačnih i očigledno nedostižnih dva gola prednosti...

NEMAČKA 1 - 21. KOLO

Petak
Ajntraht - Augzburg 5:0 (1:0)
/Čendler 37, 48, Silva 55, Kostić 89, 90/

Subota
Frajburg – Hofenhajm 1:0 (10)
/Valdšmit 40 penal/

Herta – Majnc 1:3 (0:1)
/Bruma 84 ag – Kvajson 17, 82, 90+4 penal/

Šalke – Paderborn 1:1 (0:0)
/Kutuču 63 – Gjasula 81/

Verder – Union Berlin 0:2 (0:0)
/Batler 52, 72/

Volfzburg – Fortuna Dizeldorf 1:1 (0:1)
/Štefen 50 – Cimerman 13/

18.30: (3,05) Leverkuzen (3,45) Dortmund (2,30)

Nedelja
15.30: (1,75) Menhengladbah (3,70) Keln (4,70)
18.00: (1,48) Bajern (4,60) RB Lajpcig (6,25)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara