Tadić (© MN Press)
Tadić (© MN Press)

Dušan Tadić: Predlagao sam Ajaksu da kupi Mitrovića; ljut sam što igra u Čempionšipu

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 16:19

„Lepa su individualna priznanja, ali kad se timski pečatira dobija poseban značaj“, kaže kapiten naše reprezentacije

Zlatna lopta u rukama Dušana Tadića. Da je završila u zagrljaju Aleksandra Mitrovića imalo bi smisla, jer su njih dvojica gotovo podjednako raširili krila Orlovima na putu do Katara, ali je u izboru Fudbalskog saveza Srbije presudila sjajna klupska sezona asa Ajaksa: dupla kruna u Holandiji, autoritativan plasman u osminu finala Lige šampiona sa svih šest pobeda, plus „brdo“ golova i asistencija.

Kapiten naše reprezentacije odmah posle svečanosti u beogradskom hotelu Hajat pokazao je koliko ceni napadača Srbije, koji je bio izuzetno efikasan u Fulamu, ali ono što se ovdašnjim ljubiteljima fudbala najviše dopada je njihova saradnja. Maltene vezanih očiju.

Izabrane vesti

Znamo se u dušu“, potvrđuje najbolji igrač Srbije za 2021. „Tačno Aleksandar zna šta će da se desi (kad Dušan ima loptu, op. au), baš kao i ja znam šta će se desiti. Slažemo se na i van terena, mi smo već videli neke situacije koje će se tek desiti. Baš je vidljiva dobra saradnja i na i van terena“.

Zasad Tadić i Mitrović proizvode golove za naš državni tim, ne bi bilo iznenađenje da se sretnu i u Ajaksu, bar je takva Dušanova želja. Štavše, pitao je ljude u Amsterdamu da kupe Smederevca.

Predlagao sam. Bio je malo skup. Nadam se da je u budućnosti sve moguće, voleo bih da vidim Mitra u velikom klubu. On to zaslužuje. A ja se često ljutim na njega što igra u Čempionšipu, iako je srećan u Fulamu, ali ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veći klub. Mora to da traži od sebe. Da ide u veliki klub i da njemu postiže golove“.

Poslednji reprezentativni dao je u Lisabonu i lansirao Srbiju direktno na Mundijal u Kataru, baš na centaršut Dušana Tadića. A na bliskom istoku će naša selekcija pucati visoko, čak je i selektor Dragan Stojković jasno stavio do znanja da je plasman na završni turnir samo početak, da najbolje tek sledi.

„Naravno da očekuje, i mi sami isto očekujemo. Samopouzdanje koje nam je Mister ugradio je ogromno, oseća se u narodu, kao i kod nas igrača. Moramo da postavimo visoke ciljeve, videćemo šta će ispasti“.

Mundijal će se igrati u specifičnim okolnostima, tokom zime.

Dosad nismo imali takva iskustva, ali se kao profesionalci moramo prilagoditi svim uslovima. Možda i njie loše, bićemo u punom takmičarskom intenzitetu, igraćemo utakmice za klubove, ne vidim da će nam termin predstaviljati problem“.

Sad već iskusni vezista iz Bačke Topole je treći put u karijeri proglašen najboljim fudbalerom Srbije, posle 2016. i 2019. godine.

„Sigurno jedno od najdražih priznanja. Prethodno je, takođe, krunisano plasmanom na Svetsko prvenstvo. Oba su podjednako draga, jer su posledica timskog uspeha, što je najbitnije. Lepa su individualna priznanja, ali kad se timski pečatira dobija poseban značaj. Fokus mi je da uvek budem na raspolaganju ekipi, za moj Ajaks i reprezentaciju. Sve ostalo, poput rekorda, titula, mečeva u Ligi šampiona ili ovakvih priznanja dolazi samo po sebi. Stvarno ne razmišljam o tome“, dodao je Dušan Tadić.


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeFSSzlatna lopta fssDušan TadićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara