Stadion Dubočice (©Starsport)
Stadion Dubočice (©Starsport)

Dubočica je svima otvarala vrata svog doma, pa sada privremeno postala beskućnik

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 10:07

Radnik je na početku sezone Mozzart Bet Prve lige Srbije bio domaćin u Leskovcu, a ovog ponedeljka od 14 časova Dubočica će ugostiti Trajal u Surdulici

Letos su u Leskovcu mogli da se hvale kako je teren na stadionu Dubočice među najboljima u Mozzart Bet Prvoj ligi, ali to im se i obilo o glavu. Dok su drugi svoje terene renovirali, Leskovčani su im ustupili svoj stadion da igraju prvenstvene utakmice, pa je travnjak uništen do te mere da trenutno više Dubočica ne može da igra svoje mečeve kod kuće. Došla je u neobičnu situaciju, u 1. kolu prvenstva je Radnik ugostio Sloven u Leskovcu, a ovog ponedeljka od 14 časova će morati da uzvrati uslugu, pošto će Dubočica dočekati Trajal u Surdulici.

Sve i da je podloga novog objekta u Leskovcu bila perfektno održavana, neminovno je bilo da se upropasti. Jer, osim Dubočice, koja je u prethodna tri meseca odigrala pet utakmica kod kuće, u Leskovcu su igrali svoje mečeve još i Radnički iz Niša i reprezentacija Srbije. Sada je trava oštećena, a pošto je u planu da se Srbija i Danska sastanu u Leskovcu 18. novembra, Fudbalski savez Srbije će se potruditi da do tada oporavi teren. Prvi korak podrazumeva da se Dubočica privremeno iseli. Otud, Surduličani će ovog popodneva moći da gledaju domaće prvenstvo u svom gradu.

Izabrane vesti

Interesantno, Dubočica nije pobedila nijednom ove sezone kod kuće, ima tri remija i dva poraza. Ispada da joj više odgovaraju gostovanja, pa joj možda put u Surdulicu bude prijao. Poslednji trijumf u Leskovcu zabeležila je još 8. aprila protiv sada trećeligaša Metalca (1:0), što je bila jedina pobeda u ovoj godini. Od tada je odigrala devet takmičarskih utakmica.


14.00: (2,30) GFK Dubočica (3,00) Trajal (3,20)


Najviše zbog toga što je najgori domaćin lige, Dubočica je trenutno tek 11. na tabeli sa četiri poena manje od osmoplasiranog OFK Vršca i pozicije koja vodi u plej-of. O toj nepredvidljivosti crveno-belih iz Leskovca pričao je i trener Trajala Dejan Branković pred njihov današnji susret.

Igramo protiv ekipe koja u poslednje vreme igra promenjivo. Od njih možete da očekujete bukvalno sve. Igramo na veštaku, mi se pripremamo i treniramo u istim takvim uslovima koji nas očekuju u ponedeljak. Dubočica je ekipa koja igra u tranziciji, koja zna šta hoće, igra agresivno i visoko na protivnika. Mi se spremamo da odgovorimo na takvu igru“, kazao je Branković.

Trajal, koji je prošle sezone u trećem rangu imao svih 30 pobeda, na deobi je poslednje dve pozicije sa još jednim dojučerašnjim srpskoligašom, Slovenom iz Rume. Obe ekipe imaju po osam poena, a Kruševljani su u seriji od četiri meča bez trijumfa (po dva remija i poraza).

Svaku utakmicu većinom kontrolišemo. Imamo problema u završnici, ali nadam se da ćemo u budućnosti da ispravimo to i da osvojimo tri boda“, dodao je Branković.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Subota

Grafičar – Zemun 2:2 (1:1)

/Ajdar 18, Mijailović 62ag – Rošević 24, Ratković 69/

OFK Vršac – Sloven 1:0 (1:0)

/Dijuf 17/

Radnik Surdulica – Inđija 5:0 (4:0)

/Hajdarević 11, 52, Ovusu 15, Gašić 19, Bogdanović 38/

Borac 1926 – Javor 1:1 (1:1)

/Fićović 44 – Krstić 36/

Nedelja

Radnički Sremska Mitrovica - Voždovac 0:1 (0:1)

/Petrović 45/

Smederevo 1924 - GFK Sloboda Užice 2:0 (0:0)

/Đokić 84, Balabanović 90/

Mačva - Mladost GAT 0:0

Ponedeljak

14.00: (2,30) GFK Dubočica (3,00) Trajal (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeDubočicaFK TrajalDejan Branković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara