Drugi strelac Evrope danas na pregledima u Dortmundu, Borusija planira da pohara Štutgart

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 10:16

Sledeći bi trebalo da bude Valdemar Anton...

Napadač Štutgarta i jedan od najtraženijih igrača Evrope poslednjih meseci - Seru Girasi (28), doneo je odluku! Njegov novi klub biće Borusija iz Dortmunda!

Po ovom pitanju nema više nikakve dileme, kako javljaju brojni nemački mediji predvođeni Florijanom Pletenbergom. Štaviše, pominje se da će stasiti momak poreklom iz Gvineje tokom današnjeg dana odraditi lekarske preglede.

Izabrane vesti

Podsetimo, najveće interesovanje za Girasija pokazivali su Arsenal, Milan i Čelsi, međutim očito da je Borusija bila najupornija i najkonkretnija. Štutgart je učinio ono što je bilo do njega, ponudio je novi ugovor svom najboljem strelcu, platu od 6.000.000 evra (najveću u istoriji kluba), no očito da su Milioneri bili još izdašniji.

Obeštećenje je predstavljalo manji, iliti lakši deo posla za Dortmund, pošto je u Girasijevom ugovoru stajala izlazna klauzula postavljena na 17.500.000 evra.

Na njegovom dovođenju na Vestfalen radio je Sven Mislintat, isti čovek koji ga je doveo i u Štutgart 2022. iz Rena. Tada je prvo bila ugovorena pozajmica, pa otkup za 9.000.000 evra 12 meseci kasnije...

Girasi je od dolaska među Švabe podigao sebi cenu za čitavih 30.000.000 evra! Trenutno, njegova tržišna vrednost iznosi 40.000.000, pa se može reći da je Borusija prošla izvanredno u ovom poslu. A pogotovo ćemo to moći da konstatujemo ukoliko Seru Girasi nastavi tamo gde je stao protekle sezone.

Ko nije ispratio njegove partije u Bundesligi da podsetimo: na 28 ligaških utakmica postigao je isto toliko golova (i pored povrede koja ga je odvojila neko vreme od terena, odnosno Kupa afričkih nacija), što ga je učinilo srebrnom kopačkom Evrope, odmah iza Harija Kejna.

Mnogi se pitaju šta će sada Dortmund sa tri klasične 'devetke'... Izvesno je da će Sebastijan Ale otići, pitanje je samo gde. Trenutno najbolju ponudu Francuz ima od meksičkog Huareza, koji mu nudi 10.000.000 evra po godini?! Kada je Niklas Filkrug u pitanju, situacija je nešto komplikovanija. Nemački reprezentativac ima veoma visok ugovor i želju da se bori za mesto u timu. Mada postoje glasine kako se Štutgart raspituje za njegovo 'zdravlje'. Upravo kako bi popunio rupu nastalu odlaskom Girasija.

Zanimljivo da je Bajern proteklih godina najčešće napadan kako 'pelješi' konkurenciju, a konkretni podaci kažu da je zapravo Borusija mnogo više kupovala od finansijski slabijih bundesligaških klubova. Girasi je samo jedan u nizu. U poslednje tri godine, recimo, Milioneri su od konkurenata uzeli Kobela (Štutgart), Šloterbeka (Frajburg), Modesta i Ozčana (Keln), Rajersona (Union Berlin), Enmeču (Volfzburg), pomenutog Filkruga (Verder), Bensebainija (Menhengladbah)...

Sva je prilika da će ova lista uskoro postati još duža, jer naveliko se govori kako Dortmund vodi završne pregovore sa Štutgartom i oko štopera Valdemara Antona, a zanimljiv mu je i krilni napadač Švaba Kris Firih.


tagovi

Seru GirasiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara