Tviter: FCBayern
Tviter: FCBayern

Sezona u Bajeru otvorila oči Bajernu - Stanišiću novi ugovor i mnogo važnija uloga

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 21:09

Pojačanje u redovima Bavaraca

Josip Stanišić produžio je ugovor sa minhenskim Bajernom do 2029. godine. Hrvatski reprezentativac se nije proslavio na Evropskom prvenstvu, ali je minule sezone kao pozamljen igrač bio jedan od bitnijih šrafova u istorijskoj sezoni Bajera iz Leverkuzena. Pod komandujućom palicom Ćabija Alonsa, sa efikasnošću je dejstvovao na poziciji štopera u formaciji sa trojicom pozadi, a znao je da odmeni i Džeremija Frimponga na poziciji ving-beka, kada je to bilo potrebno. Postigao je četiri i namestio šest golova, među kojima se nalaze i pogoci u nadoknadi vremena, koji su pomogli Farmaceutima da bundesligašku sezonu završe na prvom mestu bez ijednog poraza.

Trener nemačkog giganta Vensan Kompani ima nameru da ga koristi mnogo više nego što je to svojevremeno činio Julijan Nagelsman na Alijanc Areni. Status Jozue Kimiha je pod velikim znakom pitanja, zbog nezadovoljstva igrača ulogom u timu, a bivši trener Barnlija ne želi da rizikuje da ostane bez adekvatne zamene na poziciji desnog beka. Stanišić bi mogao da predstavlja idealnu alternativu na klupi, s obzirom da pokriva više pozicija i tako dobije ulogu koju je dosad imao Kimih.

Izabrane vesti

Stanišić je prošao mlađe selekcije Bajerna i potom zaigrao za drugi tim, što znači da je dobro upoznat sa sistemom i veličinom kluba, tako da komplikacija sa prilagođavanjem na novu sredinu ne bi trebalo da bude. Sezonu koju je imao na Baj Areni daje mu za pravo da se nada boljem tretmanu nego onim koji je imao u prethodnom periodu u Bavarskoj.


tagovi

Josip StanišićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara