Aleksandar Dragović (Star sport)
Aleksandar Dragović (Star sport)

Dragović – Zvezda: Druga runda! Stiže nova ponuda

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 09:46

Štoper crveno-belih čeka rasplet

Sampdorija nije odustala od Aleksandra Dragovića, on nije odustao od želje da promeni sredinu.

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde čeka novu ponudu iz Đenove i novu rundu pregovara sa rukovodstvom aktuelnog kluba.

Izabrane vesti

Podsetimo, Sampdorija i njen trener Dejan Stanković su još pre početka zimske pijace izrazili želju da dovedu Dragovića, a on je sa velikim interesovanjem primio njihov poziv. Međutim, ponuda koja je sa stadiona Luiđi Feraris stigla na Marakanu je u najmanju ruku bili potcenjivačka. Sampdorija je htela besplatnu pozajmicu uz opciju otkupa ako sačuva prvoligaški status ove sezone. Zvezda je glatko odbila taj predlog. Pogotovo što Sampdorijine šanse za opstanak nisu baš najbolje, a Dragović ima još godinu i po dana ugovora i u prethodnih 18 meseci je bio jedan od nosilaca igre crveno-belih.

U jednom trenutku je interesovanje pokazala Sevilja ali i ona je htela Austrijanca po bagatelnim uslovima koji nisu odgovarali Zvezdi. Vrlo brzo je španski klub pronašao drugo rešenje i Sampdorija je ostala jedina u trci za Dragovićev potpis. I sada je spremila drugu ponudu.

Kako Mozzart sport saznaje, a slične informacije stižu i sa Apenina, vrlo brzo će srpski klub dobiti poboljašnu ponudu iz Ligurije za bivšeg austrijskog reprezentativca. Sada je Sampdorija spremna da plati pozajmicu i da ubaci opciju obaveznog otkupa ugovora za 1.000.000 evra u slučaju opstanka. Videćemo da li to odgovara Crvenoj zvezdi... Opcija ipak nije garant. A Dragovićeva vrednost može da potone zajedno sa Sampdorijom.

Na Zvezdine pripreme u Tursku danas dolazi generalni direktor Zvezdan Terzić koji će obaviti novu rundu razgovara sa Dragovićem. Stav kluba je da želi da ga zadrži, da ga i dalje vidi kao jednog od ključnih igrača i nosilaca igre u narednoj sezoni u kojoj Crvenu zvezdu gotovo izvesno čeka direktan plasman u Ligu šampiona.  

Dragović juče nije igrao u pripremnom meču protiv Kopra. Nije igrao ni u duelu protiv Nefčija. Odigrao je samo prvo poluvreme u prvoj pripremnoj utakmici protiv Lehije i od tada ga nema u timu Miloša Milojevića. Očigledno da i on pažljivo vaga situaciju i nada se transferu.

Crvena zvezda će u ovoj situaciji morati da bude „veći Latin od Latina“ jer Sampdorija kalkuliše, gleda da prođe što jeftinije i da kvalitetnog i iskusnog štopera dobije ispod njegove realne vrednosti. Iako je ugovor na Zvezdinoj strani i ne mora da proda sjajnog defanzivca, poznato je kako se završavaju situacije u kojima igrač insistira na transferu. Nezadovoljnog fudbalera niko ne zadržava na silu... A čini se da je Dragovićeva trenutna ambicija bliža životu u Đenovi nego u Beogradu.

Ali treba sačekati još nekoliko stvari da bi se dobio konačan epilog. Kako će proći razgovor Dragovića i Terzića, kakva će zaista biti zvanična ponuda iz Ligurije i šta će Sampdorija uraditi u narednim mečevima, ali i na zimskoj pijaci.

Sve što trenutno garantuje druga ponuda iz Đenove je plaćena šestomesečna pozajmica od 200.000 evra. Opcija otkupa nije nikakav garant da će se na Marakanu narednog sliti još 1.000.000 evra od Dragovića ako Sampdorija ne izbori opstanak. Već danas bi mnogo toga moglo da bude jasnije. Stankovićev tim očekuje jedan od ključnih mečeva u sezoni pošto dočekuje neugodni Udineze i tri boda su apsolutni imperativ. Đenovljani su već sedam bodova ispod crte, a ne ide im na ruku i što Verona igra kao preporođena u drugom delu sezone.

Takođe, finansijska situacija u klubu je daleko od idealne. Sampdorija i dalje nema pravog vlasnika i trajno rukovodstvo, Merlin fond se povukao iz priča o preuzimanju kluba, a bivši igrač Gonsalo Viljar je nedavno otkrio da je jedva čekao da pobegne iz kluba jer ekipa ne prima platu već mesecima. Takođe, jedan od uslova za dolazak Dragovića je i transfer štopera Omara Kolija u Salernitanu koji se najavljuje danima ali nikako da se desi. Čak se od juče priča da je Salernitana odustala i okrenula se Siseu iz Olimpijakosa. Mnogo kockica je potrebno Sampdoriji da se sklopi kako bi dobila Dragovića kako kapitalno pojačanje u nastavku sezone...


tagovi

Aleksandar DragovićZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara