Dovedi Srbe da pokoriš Arabiju! Mitar dva, Sergej gol i asistencija - Al Hilal je novi šampion (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 19:10

Potvrđena dominacija ekipe Žorža Žesusa - 4:1

Uložio je Al Hilal 90.000.000 evra za dovođenje Nejmara iz Pari Sen Žermena, Malkom je plaćen Zenitu 60.000.000, a Ruben Neves Vulverhemptonu 55.000.000, ali su prevagu u borbi za šampionsku titulu napravili Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. To je potvrđeno i u pobedi nad Al Hazemom (4:1) u kojoj je sastav Žorža Žesusa zvanično overio 19. šampionsku titulu, u kojoj su dominantnu ulogu imali upravo srpski reprezentativci.

Najbolji srpski napadač postigao je dva gola, dok je odlični vezista upisao gol i asistenciju. Tri kola pre kraja, Al Hilal je stigao do 29. pobede, uz dva remija, a Mitrović je došao do brojke od 26 prvenstvenih golova, a ukupno 37 u svim takmičenjima. Sergej je dodatno popravio svoj "dabl-dabl" učinak. Ovo mu je bio 12. gol u sezoni i 17. asistencija.

Izabrane vesti

Večerašnja pobeda označila je početak slavlja, ali ne znači i kraj ambicija Žesusove ekipe u ovoj sezoni. Al Hilal želi da ostane neporažen i u poslednja tri kola. Čeka ih finale prestižnog King kupa protiv ljutog rivala Al Nasra, kojeg su dva puta savladali, a sada žele da potvrde dominaciju.

Al Hilalu je ovo drugi trofej ove sezone, pošto su već oosvojili Superkup. U Ligi šampiona su stigli do polufinala, gde su eliminisani od Al Aina.

Aleksandar Mitrović je drugi strelac lige, iza Kristijana Ronalda koji je postigao 33, a ispred legendarnog Hamdale. Sergej se po asistencijama izjednačio sa Marezom i Nevesom, koji takođe imaju po 11.



tagovi

Sergej Milinković SavićAleksandar MitrovićAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara