Dortmund se igra s ugledom, od 20 utakmica skoro polovina porazi; Lajpcig samleo Šalke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 17:28

Kanonada u Leverkuzenu...

Sada je i definitivno jasno - Dortmund ništa nije dobio smenom Lusijana Favra. Planirani šok što je trebalo da razbudi ekipu nije se dogodio. Edin Terzić očito još nije dorastao teškom zadatku, a kao rezultata svega, Milioneri tonu na tabeli. Trka sa Bajernom odavno je misaona imenica, međutim ako ovako nastavi, za Borusiju će i Liga šampiona biti pusti san. Danas podno Švarcvalda: Frajburg - Dortmund 2:1.

Tim sa Vestfalena trenutno je šesti s tendencijom dodatnog pada, pošto imenjak iz Menhengladbaha tek treba da odigra svoju utakmicu. Ispred su i Ajntraht, Volfzburg, Leverkuzen... I upravo će te ekipe, uz Gladbah, voditi veliku bitku za Ligu šampiona, jer posle 20 kola deluje da su u TOP 4 sigurni samo Bajern i RB Lajpcig.

Izabrane vesti

Borusija je imala tri "žuta minuta" početkom drugog dela, što je Frajburg maksimalno iskoristio. Slab je na golu bio rezervni čuvar mreže Marvin Hic. Ako prvi šut Jeong Vua i nije mogao da odbrani, drugi koji je uputio Jonatan Šmid je morao. Reagovao je Hic veoma loše, lopta je pogodila stativu i od njegovog ramena se odbila u mrežu.

Gosti su pravi pritisak izvršili tek u samom finišu. Mlađani Jusufa Mukoko postigao je gol za 1:2 u 76. minutu, vremena je ostalo dovoljno, međutim Dortmund nije uspeo da stvori još neku pravu šansu. Frajburg se junački branio i - odbranio.

I dok se Borusija mučila Lajpcigu je u Gelzenkirhenu sve išlo kao po loju. Četa Julijana Nagelsmana slavila je s laganih 3:0 uz preko 20 udaraca ka golu Ralfa Fermana. Šalke bukvalno nije mogao da opepeli. Potvrdilo se ono o čemu su mnogi pričali, da Škodran Mustafi neće biti pravo pojačanje u borbi za opstanak. Kod prvog gola Mukiele ga je nadskočio, a kod trećeg Vili Orban je skočio između njega i Matije Nastasića. Oba puta posle kornera.

Još jednu sjajnu partiju pružio je Španac Anhelinjo, trenutno jedan od najboljih ofanzivnih bekova na svetu. On je namestio drugi i treći gol. Posebno je lep bio pas za Marcela Zabicera u 73. minutu, kada je Šalke definitivno slomljen...

Bajer Leverkuzen dao je pet komada Štutgartu, što je najteži poraz Švaba od povratka u Bundesligu. Kerem Demirbaj postigao je dva gola, a u drugom delu upisao se i novajlija iz Lestera Demaraj Grej. Gosti su imali nesreću da im se povredi najbolji igrač Niko Gonzales u 22. minutu. Umesto njega ušao je dvometraš Saša Kalajdžić i postigao dva gola. Pobeda Bajera nijednog trenutka nije bila ugrožena...

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Majnc pošto je tukao Union Berlin sa 1:0. Volfzburg je na krilima Vuta Veghorsta lako izašao na kraj sa Augzburgom. Snažni napadač je postigao prvi i namestio drugi gol Vukova.

BUNDESLIGA - 20. KOLO

Petak

Herta - Bajern 0:1 (0:1)

/Koman 21/

Subota

Augzburg - Volfzburg 0:2 (0:1)

/Veghorst 38, Baku 59/

Frajburg - Dortmund 2:1 (0:0)

/Jeong Vu 49, Šmid 52 - Mukoko 76/

Leverkuzen - Štutgart 5:2 (2:0)

/Demirbaj 18, 31, Bejli 56, Virc 68, Grej 84 - Kalajdžić 51, 77/

Majnc - Union Berlin 1:0 (1:0)

/Niakate 22pen/

Šalke - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Mukiele 45+2, Zabicer 73, Orban 87/

18.30: (1,55) Menhengladbah (4,10) Keln (6,00)

Nedelja

15.30: (3,05) Hofenhajm (3,45) Ajntraht (2,30)

18.00: (2,85) Bilefeld (3,05) Verder (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara