Dortmund posprema kuću: Šahin novi šef

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 17:46

Očekivana odluka uprave Borusije...

Pospremaju polako na Vestfalenu posle velikog 'nereda' tokom poslednjih dana. Prvo su otpustili trenera Edina Terzića - mada u zvaničnom saopštenju stoji kako je otišao na lični zahtev - potom su uz veliku mdijsku halabuku rešili da se otarase i veterana Matsa Humelsa, koji se nikako nije slagao sa Terzićevom fudbačlskom filozofijom, da bi ovog popodneva za novog šefa postavili 35-godišnjeg Nurija Šahina.

Podsećanja radi, Šahin i Lars Bender ranije ove godine bili su dodeljeni Terziću kao pomoćnici. Delovalo je od tog časa da Borusija igra bolje, ili makar čvršće, da je odbrana stabilizovana - u krajnjem slučaju, došlo se do finala Lige šampiona potpuno neočekivano - mnogi su zasluge pripisivali upravo pomenutom tandemu, a sada vidimo da očigledno slično razmišljaju i čelni ljudi Dortmunda.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan do leta 2027, godine...

"Velika mi je čast što sam postao prvi trener Borusije iz Dortmunda. Želim da se zahvalim odgovornima u klubu na poverenju i šansi. Od prvog dana planiram da radimo sa puno energije i strasti kako bismo došli do uspeha", izjavio je Šahin.

Novi izvršni direktor Lars Riken naglasio je sledeće:

"Zadovoljni smo što možemo da trenersku palicu predamo predstavniku mlađe trenerske generacije. On se pripremao nekoliko godina za ovaj posao i verujem da će nastaviti da razvija naš tim. Kao bivši saigrači radićemo zajedno. Nuri odlično poznaje klub, sve njegove zaposlene, naš DNK. Uvereni smo da smo napravili pravi izbor".

A onda i onaj detalj o kom smo pisali na početku...

"Pomogao je da ove sezone dođemo do finala Lige šampiona. Iz sopstvenog iskustva zna kako Dortmund funkcioniše i kako mora da igra. Zahvaljujući svom prirodnom autoritetu i stručnosti, on već ima dobru polaznu osnovu".

Šahin je pre Borusije samostalno vodio Antaliju dve godine, pre nego što je preuzeo ulogu pomoćnika Edina Terzića. Za Milionere je odigrao blizu 250 utakmice i najbolje igrao u vreme dok je ekipu vodio Jirgen Klop.

Videćemo da li će i koliko njegov trenerski stil podsećati na Klopov...



tagovi

Nuri SahinEdin Terzić

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara