(Reuters)
(Reuters)

Domino zemljotres napadača na transfer pijaci: Morata – Kolo Muani – Osimen – Lukaku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 10:55

Ako Španac povuče nogu, trojica bi mogli za njim

Fudbalsku pijacu bi u narednim danima mogao da protrese domino zemljotres u kojem bi četvorica napadača promenili klubove.

Sve kreće od Alvara Morate

Izabrane vesti

Nakon što je Milan izgubio trku sa Mančester Junajtedom za Džošuu Zirkzea iz Bolonje, okrenuo se dovođenju Alvara Morate. On je prvi pik Zlatana Ibrahimovića koji je kao savetnik za transfer politiku zadužen za izbor novog napadača koji će zameniti Olivjea Žirua. Šveđanin je lično zvao Moratu prethodnih dana ali je Španac odgovorio da želi potpuno da se fokusira na tekuće Evropsko prvenstvo gde je kao kapiten doveo Španiju do finala. Tek kada se završi turnir u Nemačkoj, odlučivaće o klupskoj budućnosti.

Milan želi da ga čeka. Morata ima otkupnu klauzulu od samo 13.000.000 evra što odgovara Rosonerima. I španski napadač je nedavno između redova provukao da je sve moguće jer je shvatio da Čolo Simeone ne insistira na njegovom ostanku u Madridu. Ako Morata prelomi da napusti Atletiko, Milan je u pol-poziciji iako se poslednjih dana raspitivala i Roma. Morata traži ugovor na četiri godine vredan 5.000.00 evra neto po sezoni, dok mu Milan nudi trogodišnju saradnju vrednu 6.000.000 evra godišnje. Mala je razlika u stavovima dve strane tako da bi sve moglo da bude završeno u narednih par dana.

Atletiko čeka Moratin korak da krene u dovođenje zamene, a već je označio i glavnu metu. Randal Kolo Muani iz Pari Sen Žermena je prva Simeoneova želja. Sad, kad je ispao sa Francuskom sa evropskog prvenstva, slobodan je da se pozabavi klupskim statusom. Pre godinu dana je došao u Pariz iz Ajntrahta u transferu teškom 95.000.000 evra kao veliko pojaćanje i razočarao. Luis Enrike mu ne veruje, a klub iz Pariza želi da smanji štetu dok mu vrednost nije dodatno pala. Za početak bi Atletiko probao pozajmicu s pravom otkupa.

Rupu u špicu Pari Sen Žermena nastalu odlaskom Kolo Muanija bi mogao da popuni Viktor Osimen iz Napolija. Njemu se odavno ide iz Napulja, pravio je probleme i pokazivao nezadovoljstvo tako da je novi trener Antonio Konte najavio da mu neće praviti probleme za odlazak. Što ne znači da ih neće praviti gazda Aurelio De Laurentis koji je otkupnu cenu postavio na 120.000.000 evra. Poslednje najave sa Apenina glase da je čak i ADL spreman na kompromis i korekciju cene kako bi se konačno rešio status nezadovoljnog Nigerijca.

Čim bude postignut sporazum o transferu Osimena, Napoli će aktivirati Romelua Lukakua sa kojim ima dogovor. Tačnije, Antonio Konte ima njegov pristanak jer su njih dvojica u sjajnim odnosima još od vremena iz Intera. Belgijanac je i dalje pod ugovorom sa Čelsijem nakon pozajmice u Romi i londonski klub želi da ga se reši jednom za sva vremena. Oko 30.000.000 evra bi bilo dovoljno Napolitancima da ubede Čelsi.

Ali, za sve se čeka Morata


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Romelu LukakuAlvaro MorataRandal Kolo MuaniViktor Osimen

Obaveštavaj me

Milan
PSŽ
Roma
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara