Filip Đuričić (©Reuters)
Filip Đuričić (©Reuters)

Đuričić je dobio zadatak – pet do deset golova za sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 10:32

Odredio trener Sasuola De Zerbi

Objektivni posmatrači uglavnom kažu: Atalanta igra najlepši fudbal u Seriji A, a za njom – Sasuolo. Mada, trenutna situacija na tabeli je takva da su zeleno-crni na drugom mestu, iznad Boginje predgrađa.

Sjajno je Sasuolo krenuo u sezonu, a visoke ocene iz nedelje u nedelju dobija Filip Đuričić. Preporodio se otkako je došao na MAPEI stadion, uverili smo se u to i kada je igrao za reprezentaciju na poslednja dva nastupa.

Izabrane vesti

Na četiri prvenstvene utakmice Đuričić je postigao dva gola i već je na dobrom putu da ispuni kvotu koju mu je zacrtao trener Roberto de Zerbi.

Trener mi je rekao da moram da postižem više golova, između pet i deset svake sezone. U pravu je, mada između postizanja golova i asistencija, draža mi je ova druga stavka, u njoj više uživam. Zato sam tako dobar sa Kaputom, ne bih ga menjao za bilo kojeg drugog igrača na svetu“, rekao je Đuričić u intervjuu za Tutosport.

Ali činjenica je da je Filip podigao golgetersku produktivnost, iako je opšti stav da može još bolje.

Pre tri-četiri godine, kada sam bio mlađi, imao sam izraženiji golgeterski instinkt. Sada sa 28 leta, sa dvoje dece i trećem na putu, jako sam srećan i jedino što želim je da pobeđujemo i da produžimo ovaj zlatni momenat Sasuola. Naravno da želim da postignem gol u sledećem kolu protiv Torina, ali tresao sam mreže gotovo svim velikim klubovima: Juventusu, Interu, Milanu, Romi. Pa čak i Napoliju, mada mi je VAR poništio oba (smeh)“.

Prvi klub Đuričiću u Italiji bila je Sampdorija, u koju je došao do 2016. Dve godine kasnije je stigao u Sasuolo i tek tu je eksplodirao, pa je novinare zanimalo da kaže koju reč o tom međuperiodu.

Kada sam došao u Sampdoriju kod trenera Đampaola, verovao sam da savršeno odgovaram formaciji 'dijamanta' koji on forsira, kao ofanzivni vezista. Ali nisam igrao, nisam bio u njegovim planovima. Žao mi je zbog toga jer mi se jako sviđalo u Sampdoriji. Nije bilo nikakve svađe između nas, nikakav sukob, kad se i danas sretnemo lepo se pozdravimo, sa velikim poštovanjem. Gledam tu epizodu i sa vedrije strane: da nije bilo tako, ne bih otišao na pozajmicu u Benevento, a odatle u Sasuolo“, zaključio je Filip Đuričić.

Uzdanica Sasuola, ali i adut reprezentacije Srbije pred finale baraža sa Škotskom 12. novembar.



tagovi

Filip ĐuričićsasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara