Divlje, neorganizovano, malodušno - Dortmund opet bez pobede, izmiče i Liga šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 17:30

Haland spasao Milionere novog poraza...

Nije katastrofa, nije još ništa izgubljeno, ali da prostora za ozbiljnu brigu ima - i te kako ima. Borusija iz Dortmunda ponovo nije uspela da pobedi. Štaviše, na jedvite jade iščupala je bod protiv Hofenhajma (2:2), čime je kriza na Vestfalenu dodano brodubljena. Odavno su se navijači žuto-crnih oprostili od svake nade da bio mogli da se nose i trkaju s Bajernom, a ako ovako nastave ubrzo će se oprostiti i od šanse da se plasiraju u Lugu šampiona. A upravo je to preostalo kao primarni zadatak ovog sastava.

Divlje, neorganizovano, dezorijentisano, s ozbiljnim manjkom energije. Tako je izgledala Borusija danas. Hof je čak i dobrom delu meča bio bolji rival i ako treba da žali za celim pleno to su onda momci iz Zinshajma. Vodili su 2:1, držali konce igre u svojim rukama, da bi mi Erling Haland "ukrao" pobedu pogotkom deset minuta pre kraja.

Izabrane vesti

Bunili su se gosti posle tog gola, došlo je i do ozbiljnog koškanja igrača na terenu, jer Norvežanin je gol postigao dok je Munas Dabur ležao poređen, no arbitri su odlučili da tu ništa nije sporno i priznali gol.

Dortmundova nemoć posebno se lepo videla u tih poslednjih desetak minuta. Kada je trebalo da napadne, da pristisne rivala i pokuša da dođe do preokreta, domaći sastav je najviše grešio. Ideju nije doneo ni ulazak Marka Rojsa... U preostalom vremenu Borusija nije stvorila nijednu pravu šansu, dok je Hofenhajm u poslednjih petnaestak minuta imao dve velike. Prvu na 1:2, kada je Mijat Gaćinović divno uposlio Iljasa Bebua - ovaj promašio sa pet metara - a drugu nije iskoristio baš srpski internbacionalac. Kao da ga je lopta iznenadila u sudijskoj nadoknadi, pa mu na nogu na nekoliko metara od Marvina Hica i odbila se u gol-aut.

Sreća u nesreći po Milionere leži u tome da je Bajer Leverkuzen ostao bez pobede u šokantnoj završnici protiv Majnca - 2:2. Imao je Vekself sve na svojoj strani. Dva gola viška, igru, do kraja je bila ostala samo sudijska nadoknada... A onda je Majnc priredio pravo malo čudo. Robert Glacel je pogodio za 2:1, pa onda Kevin Šteger za 2:2.

Prethodno su prednost Leveru doneli Lukas Alario i njegova zamena Patrik Šik.

Nerešeno je bilo i u Bremenu, odnosno u Štutgartu, gde se Herta spasla poraza pogotkom mladog Luke Neca osam minuta pre kraja. Novi gol za Švabe postigao je dvometraš srpskog porekla Saša Kalajdžić.

Nemanja Radonjić igrao je nešto više od pola sata za Berlince...

BUNDESLIGA - 21. KOLO

Petak

RB Lajpcig – Augzburg 2:1 (2:0)

/Olmo 38pen, Nkunku 43 – Kaliđuri 76pen/

Subota

Dortmund - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Sančo 24, Haland 80 - Dabur 31, Bebu 51/

Leverkuzen - Majnc 2:2 (1:0)

/Alario 14, Šik 84 - Glacel 89, Šteger 90+2/

Štutgart - Herta 1:1 (1:0)

/Kalajdžić 45+2 - Nec 82/

Verder - Frajburg 0:0

Union Berlin - Šalke 0:0

Nedelja

15.30: (1,55) Ajntraht (4,10) Keln (6,00)

18.00: (2,60) Volfzburg (3,30) Menhengladbah (2,70)

Ponedeljak

20.30: (1,20) Bajern (6,75) Bilefeld (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara