(GNK Dinamo)
(GNK Dinamo)

Dinamo precrtao špica koji zarađuje 1.000.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 11:28

Josip Drmić nije u planovima kluba iz Zagreba

Nije bilo tako davno kad je igrao u Bundesligi, beše i ona jedna u Premijer ligi, nije baš ni veteran, jer su mu tek 32 godine, ali Josip Drmić se nalazi na nizbrdici karijere. Iskusni napadač je otpisan u Dinamu i niko ne zna gde će nastaviti putešestvije.

Drmić je u Zagreb stigao posle dobrih igara za Rijeku, gde je bio na pozajmici iz Noriča. Delovalo je da bi mogao da postane snaga Modrih, ali je igrao ispod očekivanja. Kad se pogleda statistika, jeste dao 20 golova na 63 utakmice, bilo je tu i tamo svetlih trenutaka, ali je sve vreme u senci Bruna Petkovića, a na sve to sa njim ove sezone Dinamo ne izgleda uverljivo.

Izabrane vesti

To je razlog što ga je trener Sergej Jakirović precrtao na početku priprema za nastavak sezone. Vodio se čisto sportskim razlozima, jer je Drmić od letos proveo na terenu svega 383 minuta. Ruku na srce, dao je šest golova, u vidu dva het-trika, skromnim ekipama kao što su Rudeš u prvenstvu i Oriolik u Kupu Hrvatske. Malo.

Da se Jakirović vodi ekomonskim motivima možda bi i ostavio Josipa u ekipi, pošto ovaj zarađuje na godišnjem nivou 1.000.000 evra i to predstavlja jednu od najvećih plata u HNL-u. Više, navodno, ima samo Marko Livaja u Hajduku (1.500.000).

„Za neke igrače smo procenili da idu dalje. Josip Drmić i Antonio Marin neće imati prostora“, potvrdio je Jakirović, uz napomenu da klub ne računa na još neke igrače. „Kad su u pitanju Hoakin Sosa i Bogdan Mihajličenko, raskidamo pozajmice, jer smatram da to što prikazuju nije dovoljno dobro za Dinamo“.

Sa pozajmice se na Maksimir pre vremena vraća Fran Brodić. Eksplodirao je na početku sezone u dresu Varaždina, dao šest golova u prvih šest mečeva i posle toga ga nije bilo, ali je Jakirović rešio da mu pruži šansu. Kad je već razočaran Drmićevim izdanjima, a upravo bi Josip mogao u Varaždin.

Prema pisanju Germanijaka, Varaždin je izrazio želju da dovede bivšeg špica Borusije iz Menhengladbaha, Leverkuzena i Noriča, mada je pitanje da li se njemu ostaje u Hrvatskoj. Pogotovo što nije reč o ekipi koja se bori za visok plasman, jer je sedam na tabeli u konkurenciji deset klubova.


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara