Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Dinamo posle 13 godina na pragu triple krune

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 10:54

Kup Hrvatske: Posle 0:0 na Maksimiru, Rijeka danas (18.00) pred svojim navijačima ima šansu da spreči perfektnu sezonu Zagrepčana

Rijeka je ove sezone bila blizu da skine krunu Dinamu u šampionatu Hrvatske. Vodila je na Rujevici sa 1:0 u derbiju šampionata, ali je posle evrogola Bruna Petkovća iz slobodnog udarca krenuo potop tima iz Kvarnera. Dinamo je u finišu dao još jedan gol i tako je trka za tron odlučen.

Zagrepčani su imali turbulentu sezonu, sa mnogo uspona i padova, ali krilatica da nije važno kako počneš nego kako završiš dobila je pun smisao sezone Modrih. Osvojen je Superkup posle pobede nad Hajdukom, prezimilo se u Evropi, odbranjena je titula, a sada je šansa i za trofej Kupa Hrvatske koji je prošle godine otišao u vitrine na Poljudu.

Izabrane vesti

Posle prvih 90 minuta bilo je 0:0, a danas (18.00) je revanš u Rijeci. Zanimljivo, pravilo gola u gostima i dalje važi u ovom takmičenju, pa rezultat 1:1 ili 2:2 donosi pehar za tim Sergeja Jakirovića.

18.00: (2,95) Rijeka (3,15) Dinamo (2,55)

Četa Željka Sopića pred svojima navijačima želi trofej za kraj uspešne sezone. Malo ko je pre početka šampionanta video Riječane u borbu za titulu sa Dinamom i Hajdukom, a na kraju je malo falilo. Brodolom je krenuo posle poraza u Zagrebu u Kranjčevićevoj ulici od Lokomotive, a onda je usledio i poraz u velikom derbiju šampionata Hrvatske.

Svestan je Jakirović da je Dinamo na pragu raja, triple krune.

Naš cilj je da postigneno gol. To bila bila velika prednost”, rekao je trener Dinama i dodao:

Bićemo ofanzivniji, vodim u Rijeku sve ofanzivne igrače koje imamo”.

I dalje su sve čii Modrih uperene u hrvatskog reprezentativca Bruna Petrovića koji možda igra pretposlednji meč u plavom dresu. Poslednji bi mogao da bude protiv Rudeša za vikend. Njegova otkupna klauzula je 2.500.000 evra, a posle najbolje sezone u karijeri ponude će da pljušte na Maksimiru. Baturina i Hodža bi trebalo da mu budu partneri u napadu.

Dinamo ima priliku da osvoji triplu krunu, što mu nije uspelo već 13 godina.

"Maraton, stalno sam govorio da je to maraton, puno se toga događalo. Ali onaj ko je najjači u glavi osvaja trofeje. A to je ceo tim. Sad kad se setim kad smo u decembru došli iz Astane, imali -12 iza Hajduka i išli da igramo na zaleđenom terenu u Koprivnici. To su bili teški trenuci. Zato želimo i Kup, da ovu tešku sezonu zaključimo sa sva tri trofeja”, rekao je Jakirović, prenosi Germanijak.

Nekada velika nada Dinama i hrvatskog fudbala Marko Pjaca oživeo je karijeru u Rijeci. Njegov gol načeo je Dinamo u šampionatu pre nekoliko nedelja. Imao je povredu prethodnih dana, ali biće spreman protiv nekadašnjeg kluba.

Pjaca nije pod znakom pitanja za ovu utakmicu. Dobro je odradio terapije koje je trebalo da odradi”, istakao je Sopić, prenosi portal Germanijak, i dodaje:

"Računica je jasna, treba nam pobeda da bismo osvojili Kup Hrvatske. Igrom na Maksimiru smo se sebe doveli u ovu situaciju, raspoloženje u timu je jako dobro, manje više smo svi zdravi i orni i verujem da ćemo se u sredu na jako dobar način predstaviti svojim navijačima i učiniti sve da Rabuzinovo sunce dođe na Rujevicu".

Mogući su i penali ako ne bude golova na Rujevici.

"Normalno da smo na treningu šutirali koji penal. Nećemo igrati na 0:0. Na Maksimiru smo igrali jako dobro do poslednje četvrtine meča. Imali smo dobre šanse, a nešto se i pitao i Dinamo, Pripremićemo se na sve moguće detalje i mogućnosti. Nama igra samo pobeda. Moji momci su mladi i imaju veliku želju. Moramo poboljšati realizaciju. Nećemo igru prilagođavati nikome”, zaključio je Sopić.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP HRVATSKE – FINALE (REVANŠ)

Sreda

18.00: (2,95) Rijeka (3,15) Dinamo (2,55), prva utakmica: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HrvatskeDinamo ZagrebRijekaBruno PetkovićSergej JakirovićŽeljko Sopić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara