Mejson Grinvud (©Reuters)
Mejson Grinvud (©Reuters)

De Zerbija ne interesuje Grinvudova prošlost: Ako potpiše, postaje jedno od moje dece

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 19:25

Odlična sezona u Hetafeu uspela je da oživi karijeru 22-godišnjem napadaču

Početkom 2022. Mejson Grinvud je uhapšen pod optužbom za silovanje, od kojih je oslobođen godinu dana kasnije, ali je njegova karijera uveliko bila ugrožena. Čak godinu i po dana mladi fudbaler nije igrao, da bi ga Mančester Junajted prošlog leta poslao na pozajmicu u Hetafe. Uspeo je 22-godišnji napadač da oživi karijeru u Španiji i privuče pažnju drugih klubova.

Iako je Grinvud na Old Trafordu od svoje šeste godine, u klubu su odlučili da nakon svega što se dešavalo za njega više nema mesta. Takva odluka bio je signal za mnoge da zakucaju na vrata Mančester Junajteda. Pominjali su se Atletiko Madrid, Borusija Dortmund i Juventus, ali se poslednjih dana piše da je momak iz Bredforda najbliži odlasku u Olimpik Marselj, koji nudi nešto više od 30.000.000 evra za njegov transfer.

Izabrane vesti

Da bi posao uskoro mogao da bude završen na zadovoljstvo sve tri strane nagoveštava i izjava novog trenera francuskog kluba, Roberta De Zerbija. Nije Italijan direktno potvrdio da se Olimpik interesuje za Grinvuda, ali čitajući između redova to je sasvim jasno.

"Grinvud nije naš igrač tako da nemam šta mnogo da kažem. Svakako je reč o fudbaleru top klase. Ne znam njegovu prošlost, ali bez obzira na to, prema svakom igraču kog imam u ekipi odnosim se kao da mi je dete. Štitim ih u svakoj situaciji, možda im privatno ponekad izvučem uši, ali sve svoje igrače u javnosti branim kao da su mi sinovi", izjavio je doskorašnji strateg Brajtona.

Noseći dres kluba iz madridskog predgrađa, Mejson Grinvud je prošle sezone postigao 10 golova i imao šest asistencija u 36 nastupa. Svojim učinkom značajno je pomogao Hetafeu da sezonu završi bez bojazni i stresa od mogućeg ispadanja iz Primere.


tagovi

Olimpik MarseljRoberto De ZerbiMejson GrinvudLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara