Maurisio Poketino i Lionel Mesi (©Reuters)
Maurisio Poketino i Lionel Mesi (©Reuters)

Detalji plana za Mesijev dolazak u PSŽ: 40.000.000 evra po sezoni, ugovor na tri godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.08.21. | 21:34

Argentinac bi bio plaćeniji Nejmara

Više od mesec dana Lionel Mesi bio je igrač bez ugovora, ali malo ko je dovodio u pitanje njegov ostanak u Barseloni. Katalonci su tvrdili da postoji usmeni dogovor i očekivalo se da će 34-godišnji majstor fudbala produžetak saradnje potpisati po povratu sa odmora.

Tome u prilog išlo je osvajanje trofeja na Kopa Amerika, pošto je prvi značajan turnir sa Argentinom uticao da Mesi u odličnom raspoloženju čeka početak sezone 2021/22. Nadovezale su se česte objave fotografija nasmejanog Mesija u društvu porodice i prijatelja na letovanju u Majamiju, pa na Ibici, a prvenstveno se činilo da odlazak ne dolazi u obzir kada je Barselona iz Mančester sitija dovela kuma svoje prve zvezde, Serhija Aguera. Stigli su i Memfis Depaj, Erik Garsija, otkupljen je Emerson...

Izabrane vesti

Sve je nagoveštavalo na to da će ih Lionel Mesi predvoditi u pohodu na povratak trofeja na Kamp Nou, međutim...

Subota, 21.00: (9,00) Troa (5,20) PSŽ (1,33)

Kao grom iz vedra neba u četvrtak uveče Marka je objavila, a Barselona nedugo zatim potvrdila, da umesto dogovora o produžetku saradnje sledi rastanak Lea Mesija i Barselone. Njegovog jedinog kluba u dosadašnjoj karijeri.

Razlog je poljuljana finansijska situacija u katalonskom gigantu koja je dovela do nepremostivih prepreka. Ali, ima i onih koji mogu da ispune zahteve najboljeg fudbalera planete.

Još prošlog leta kada je prvi put pokrenuta tema o mogućem odlasku Mesija iz Barselone kao prvi favoriti da ga angažuju nametnuli su se Pari Sen Žermen i Mančester siti. I sinoć su se ta dva kluba najčešće pominjala, ali je Pep Gvardiola demantovao ponovnu saradnju sa argentinskim asom, jer su Građani samo nekoliko dana ranije angažovali skupo plaćenog Džeka Griliša i dodelili mu broj deset.

A kako sati prolaze, sve je izvesnije da će Lionel Mesi karijeru nastaviti u Pari Sen Žermenu, gde će ponovo igrati u tandemu sa Nejmarom, a pod komandom sunarodnika Maurisija Poketina, što je vrlo bitan faktor u celoj priči. Sve je više uglednih sportskih novinara koji na društvenim mrežama iznose svoja saznanja oko usmenog dogovora Mesija i Svetaca, a o tome piše i čuveni francuski list Lekip, koji navodi da je na Parku prinčeva bukvalno sve u ovom trenutku posvećeno dovođenju šestostrukog osvajača Zlatne lopte.

Navodno, PSŽ je spreman da Mesiju obezbedi trogodišnji ugovor po kom bi zarađivao čak 40.000.000 evra neto po sezoni. Više nego trenutno prva zvezda tima, Nejmar, koji je na oko 30.000.000, mada bi po pojedinim informacijama Brazilac zadržao broj 10, a Argentinac uzeo 19, s kojim je započeo profesionalnu karijeru u Barseloni.

S finansijskim detaljima se javio i Parizijen, doduše, nešto drugačijim. Po tom listu, Parižani su Mesiju ponudili dvogodišnju saradnju, uz opciju produžetka na još jednu, ali za platu 25.000.000 godišnje.

O potencijalnom dolasku Mesija na Park prinčeva tokom današnje konferencije za medije povodom početka francuskog prvenstva upitan je trener Svetaca, Maurisio Poketino, ali je izbegao konkretan odgovor i pominjanje imena.

"Znamo šta se dogodilo juče, neću da lažem, ali mi smo koncentrisani na naš početak sezone. Klub paralelno radi na prelaznom roku, diskretno i jako, u nameri da pojača ekipu i ispuni ciljeve. Za mene je najbitnije da pobedimo Troju, a verujem Leonardu i predsedniku u nameri da pojačaju tim", izjavio je Poketino.

Čitajući između redova, jasno je o čemu se radi, ali su francuski novinari bili uporni da izvuku još neku informaciju.

"Kada je reč o igraču Mesijevog kalibra, svaki klub, pa i PSŽ, bi pokušao da iskoristi priliku ako se ukaže. Klub radi na prelaznom roku, analiziraju se sve opcije i ako bude bilo više informacija, saopštićemo ih. Kada je prelazni rok u toku, svašta je moguće", zaključio je Argentinac.


tagovi

Lionel Mesiletnji prelazni rok 2021Pari Sen ŽermenBarselona

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara