Kameron Arčer (©Reuters)
Kameron Arčer (©Reuters)

Detalji koji život znače: Gde baš njemu, od svih igrača, dadoste da izvede penal? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 17:23

Kameron Arčer protiv Mančester junajteda odlučio da izvede prvi penal u seniorskoj karijeri i nije se proslavio

Četiri utakmice, bodova – nula. Povratničku sezonu u Premijer ligi Sautempton je otvorio užasno i ukoliko ovako nastavi ne gine mu ekspresna selidba u niži rang. A, moglo je da bude makar za nijansu bolje posle današnje utakmice sa Mančester junajtedom da je u 33. minutu tim Rasela Martina iskoristio jedanaesterac i priliku da povede. A, nije.

Taj trenutak ispostavio se kao prelomni na meču, jer samo dva minuta kasnije Junajted je na drugoj strani poveo, nedugo zatim i duplirao prednost… Nije garancije, ali mogli su u Sautemptonu da izbegnu ovakakav scenario samo da su, na primer, obraćali pažnju na detalje koji u najjačoj ligi sveta posebno dolaze do izražaja. I mogu život da znače.

Izabrane vesti

O čemu se zapravo radi?

U tom 33. minutu kada je Sautempton dobio penal, odgovornost je preuzeo 22-godišnji Kameron Arčer. Naraslo mu je samopouzdanje nakon što je u Liga kupu dao dva gola Kardifu, želeo je da ‘otvori račun‘ i u Premijer ligi, što je s jedne strane donekle i razumljivo. S druge pak i nije, jer momak ponikao u akademiji Aston Vile nijednom na 119 takmičarskih utakmica u seniorskoj karijeri nije izveo penal, što se i dalo primetiti posle nešto više od pola sata meča sa Junajtedom.

Za to vreme iza njega stajao je između ostalih njegov partner u napadu Ben Brereton Dijaz, koji je u neku ruku specijalista za udarce sa kreča budući da nijedan od devet nije promašio u dosadašnjoj karijeri. I opet, nije garancija da bi i Čileanac pogodio, ali zašto bilo šta prepuštati slučaju?



tagovi

Premijer ligaKameron ArčerSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara