Trenutak kada je De Liht dao gol (©Reuters)
Trenutak kada je De Liht dao gol (©Reuters)

Mančester Junajted pola sata patio, pa Onaninom odbranom prodisao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 15:27

Gosti sa Old Traforda ostavili Sautempton na četiri poraza u isto toliko utakmica, iako su Sveci imali priliku da povedu iz penala - 3:0

Pričao je Piter Krauč uoči utakmice Sautempton - Mančester Junajted da su ga gosti sa Old Traforda ozbiljno razočarali ove sezone i da su trenutno miljama daleko od vodećih klubova Premijer lige, štaviše ništa bolji od Njukasla ili Aston Vile. Tokom prvih pola sata utakmice na jugu Engleske zaista je delovalo tako. Sautempton, koji je u četvrto kolo Premijer lige ušao sa tri poraza, je razbijao rivala, imao inicijativu i stvarao šanse preko 18-godišnjeg Tajlera Diblinga, a onda je u 30. minutu dosuđen penal za domaćine i sve se promenilo. Onana je odbranio šut Kamerona Arčera posle čega je usledio preokret u dešavanjima na terenu. Mančester Junajted je nakon dva kornera stigao do dva gola i utabao stazu ka osvajanju tri boda. Matijs de Liht i Markus Rašford u 35. i 41. minutu kaznili su Sautempton za propuštenu veliku priliku da povede, a u poslednjim trenucima meča Alehandro Garnačo je postavio konačnih 3:0.

Za utehu domaćinima može da bude sjajna partija pomenutog Tajlera Diblinga. Bio je ovo njegov prvi premijerligaški nastup u startnoj postavi, a umalo da postigne gol u 7. minutu kada je Onana paradom uspeo da sačuva mrežu. Nije se upisao u strelce, ali je iznudio penal kada je u jednom od brojnih prodora po desnoj strani primorao Dioga Daloa da ga obori na ivici kaznenog.

Izabrane vesti

Poznat je Sautempton po sjajnoj omladinskoj školi i izgleda da nakon Alana Širera, Kevina Filipsa, Meta Le Tisijea, Luka Šoa, Adama Lalane, Aleksa Okslejd-Čemberlejna... ima novi biser u svojim rukama.

Iako ne deluju baš skladno kao tim, Mančester Junajted u svojim redovima ipak ima kvalitetnije pojedince od današnjeg rivala. Među njima prednjači Kristijan Eriksen, koji je majstorskim dodavanjem za Jozuu Zirkzea u 15. minutu, stvorio prvu šansu za gostujući tim i u trenucima kada ekipi nije išlo delovao kao jedini koji bi nešto mogao da promeni nabolje. Ispostavilo se da je tu ulogu poneo Onana, pohvale zaslužuju i De Liht (upisao prvenac za klub) i Rašford za golove (prelep šut), Zirkze za trud (mada je promašio zicer u nadoknadi), Bruno Fernandes za pregled igre, ali vraćanje Danca u startnu postavu umesto Kazemira ispostavilo se kao odličan potez Erika ten Haga. A, nije ih bilo mnogo od kada je Holanđanin seo na klupu Mančester Junajteda.

Dva brzo primljena gola, i to oba iz kornera na sjajne odbrane Arona Ramzdejla, ozbiljno su psihološki uticala na ekipu Sautemptona. U drugom poluvremenu samopouzdanje izabranika Rasela Martina bilo je na dosta nižem nivou. Probao je Škot to da promeni četvorostrukom izmenom na pola sata pre kraja, ali nije dobio željenu reakciju tima. Bezopasan je bio Sautempton u drugom delu meča, a posebno nakon isključenja Džeka Stivensa desetak minuta pre kraja. Direktan crveni karton dobio je kapiten Svetaca nakon oštrog starta na Alehandra Garnača.

Brojčanu nadmoć gosti su iskoristili u poslednjim trenucima meča kada je Alehandro Garnačo zakucao loptu u gol posle dobre akcije Kazemira i Daloa.

Detalj vredan pomena sa današnje utakmice je i ulazak Manuela Ugartea u 73. minutu umesto Eriksena. Upisao je Urugvajac debi u dresu Mančester Junajteda nakon dolaska iz Pari Sen Žermena za 50.000.000 evra u finišu prelaznog roka. Dobro je odradio svoj zadatak, mada i nije imao težak posao protiv indisponiranog rivala.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6/

16.00: (2,40) Kristal Palas (3,50) Lester (5,30)

16.00: (2,40) Fulam (3,50) Vest Hem (3,10)

16.00: (1,43) Brajton (4,60) Ipsvič (7,25)

16.00: (1,22) Mančester Siti (7,75) Brentford (13,0)

16.00: (1,23) Liverpul (6,50) Notingem Forest (12,0)

18.30: (1,58) Aston Vila (4,00) Everton (5,90)

21.00: (3,50) Bornmut (3,60) Čelsi (2,05)

Nedelja

15.00: (2,95) Totenhem (3,60) Arsenal (2,45)

17.30: (3,50) Vulverhempton (3,60) Njukasl (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedPremijer ligaSautemptonMatijs de Liht

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara