Srđan Babić u dresu Crvene zvezded
Srđan Babić u dresu Crvene zvezded

Detalji Babićevog transfera u Almeriju: Zvezdi za pozajmicu 100.000, otkup 1.100.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 13:32

Navijaće na Marakani za klub iz Andaluzije

 Dileme više nema: ono što je MOZZART Sport najavio ovog jutra, Crvena zvezda je potvrdila na zvaničnom sajtu. Visoki štoper Srđan Babić u narednih godinu dana nosiće dres španskog drugoligaša Almerije kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Na taj način stavljena je tačka na dvomesečnu transfer sagu rođenog Banjalučanina, projektovanog da ovog leta zameni Nemanju Milunovića. Crvena zvezda je odbijala ponude Brage, Šarleroe io Vitorije Gimarais, ali pošto je Babić izgubio mesto u rotaciji Dejana Stankovića, odlučila je da potvrdno odgovori na poziv iz Andaluzije.

Izabrane vesti

Tim pre što je Srđan Babić izrazio želju da promeni sredinu i otisne se put Almerije, koja mu je ponudila vrlo dobre finansijske uslove, mnogo bolje nego Vitorija Gimarais.

Crvena zvezda neće odmah profitirati kao u slučaju da je pre dva meseca prihvatila 1.300.000 evra od Brage. Finiš prelaznog roka doneo je i drugačije uslove.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Almerija će crveno-belima platiti sitno, svega 100.000 evra za jednogodišnju pozajmicu. Ali bi klub sa Marakane značajno mogao da zaradi narednog leta.

U slučaju da Srđan Babić odigra više od 40 posto utakmica, a Almerija se plasira u Primeru, klub iz Andaluzije će imati obavetu da otkupi Srđana Babića. I to za 1.100.000 evra.

Srđan Babić je rođen 22. aprila 1996. godine u Banjaluci, a za Crvenu zvezdu je odigrao ukupno 82 meča uz sedam postignutih golova. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a bio je i deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu. U karijeri je još nastupao za Vojvodinu, Real Sosijedad, Reus i pomenuti Famalikao. U redovima tima koji se takmiči u Segundi, njemu će saigrač biti nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.


tagovi

Srđan Babićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara