Preokret: Babić ide u Španiju i postaje Sadikov saigrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 11:57

Almerija uzima Zvezdinog defanzivca na pozajmicu, uz obavezan otkup ako uđe u Primeru

Sve je ukazivalo da će Srđan Babić, posle turbolentnog leta u Crvenoj zvezdi, karijeru nastaviti u Portugaliji. Vitorija Gimaraeš je obnovila interes za visokog štopera, i poslala zvaničnu ponudu u Ljutice Bogdana. Međutim, tokom ponedeljka došlo je do preokrata.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Srđan Babić će postati saigrač bivšeg centarfora Partizana Umara Sadika, pošto će do kraja sutrašnjeg dana potpisati ugovor sa Almerijom. Član Segunde, koji i ove takmničarske godine, ima velike ambicije dovešće bivšeg mladog reprezentativca Srbije na jednogodišnju pozajmicu.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će za tu uslugu dobiti sitan novac, ali će u ugovor biti stavljena opcija o obaveznom otkupu ukoliko tim iz Andaluzije uđe u Prvu Ligu. Prema sazanjima MOZZART Sporta i Srđan Babić je postao rad da se preseli u redove Almerije, pošto mu španski klub nudi značajno bolje finansijske uslove nego Vitorija Gimaraeš. Vrlo brzo tu vest je potvrdila i Crvena zvezda.

Očekivanja od nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Srbije bila su velika posle pozajmice u Famalikau. Prema projekciji Dejana Stankovića i čelnika crveno-belih, visoki centralni defanzivac je trebalo da bude alternativa za Nemanju Milunovića. Dobio je Srđan Babić mesto startera, počeo sezonu kao parnjak Aleksandru Dragoviću i potom se preselio na klupu. Na prethodna dva meča nije odigrao ni minut. Zvezda je ovog leta odbila tri ponude za rođenog Banjalučanina. Najbolja je stigla iz Brage, budući rival Crvene zvezde je želeo Srđana Babića i ponudio 1.300.000 evra plus 10 posto od naredne prodaje. Crveno-beli su bili neodlučni, pa se predsednik kluba sa zapada Portugalije povukao iz pregovora. Nisu želeli Babića da puste ni u Šarlrou, da bi u Ljutice Bogdana i ponudu Vitorije Gimarais ocenili kao nedovoljno dobro (600.000 evra plus 50 posto).

Taj portugalski klub se javio ponovo, ali je Almerija odnela pobedu.

 


tagovi

AlmerijaSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara