Lusijano i Luiz Adrijano (©Reuters, ©Shutterstock)
Lusijano i Luiz Adrijano (©Reuters, ©Shutterstock)

Derbi Sao Paula: Tinja nada na Morumbiju, Palmeirasu u mislima finale Kupa Brazila

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 23:04

Serija A: Gradski derbi mnogo više znači Trikolorima koji su i dalje u igri za titulu. Gosti se spremaju za dvomeč sa Gremijem, ali trener Abel Fereira najavio najjači tim

Dramatičan šampionat Brazila kulminaciju bi trebalo da ima u nedelju na Marakani u Rio de Žaneiru kada će Flamengo i Internasional da biju bitku koja bi mogla da odluči šampiona (u slučaju pobede gostiju iz Porto Algrea). U igri za krunu ostao je još samo Sao Paulo. Čini se da su Trikolori propustili svoje šanse na početku godine kada su imali očajan niz od sedam mečeva bez pobede, ali nada još tinja na Morumbiju.

U zaostalom meču 34. kola Serije A igra se gradski derbi, Sao Paulo noćas (01.30) na Morumbiju dočekuje Palmeiras. Matematika je takva da bi Trikolori mogli do titule ako osvoje devet bodova do kraja šampionata u zemlji fudbala, a Flamengo i Internasional u nedelju odigraju bez pobednika i da budu poraženi u poslednjem kolu krajem meseca. Šanse su minimalne...

Izabrane vesti

Palmeiras je ispunio prvi i najvažniji cilj ove sezone. Trofej Kopa Libertadores je završio u vitrinama Velikih zelenih, a ostaje bitka za drugi trofej, Kup Brazila. U dvomeču finala četa Abela Fereire odmeriće snage sa Gremijom iz Porto Alegrea 28. februara i 7. marta. Meč na Morumbiju mnogo više znači domaćinu.

Portugalski stručnjak na klupi šampiona Južne Amerike protekle nedelje je izveo kombinovani sastav protiv Koritibe (0:1), ali je najavio da će s najjačim snagama da istrči na Morumbi protiv ljutog gradskog rivala.

Trikolore će u narednom šampionatu s klupe da vodi argentinska legenda Ernan Krespo. Doskorašnji trener osvajača Kopa Sudamerikane, Defense i Hustisije biće na stadionu, ali će tim do kraja šampionata, u naredne tri utakmice, da predvodi privremeni trener Markos Vizoli koji je nasledio početkom meseca smenjenog Fernanda Diniza.

Odlaskom mladog Brenera u Sinsinati ostalo je drugo upražnjeno mesto startera u napadu. Partner prvom strelcu tima Lusijanu trebalo bi da budu Pablo ili Gonzalo Karneiro. Najverovatnije će ovaj drugi da bude u startnoj postavi domaćina. Španac Huanfran i Igor Gomes se vraćaju u tim posle suspenzija. Van ekipe zbog povrede su Gabrijel Sar, Paulinjo Boija, Liziero i Valse, dok je zbog kartona suspendovan Igor Vinisijus. Mesto na sredini terena je rezervisano za prvu zvezdu tima, veterana Danija Alvesa, nekadašnjeg fudbalera Sevilje, Barselone, Juventusa i Pari Sen Žermena.

Za Palmeiras ne može da igra Gabrijel Menino koji je povredio zglob pre tri dana u Kuritibi. Gabrijel Veron je van tima zbog povrede, dok je Čileanac Benjamin Kuščević suspendovan zbog crvenog kartona u prošlom kolu. Iskusni Luiz Adrijano, nekadašnji napadač Šahtjora, Milana i Spartaka iz Moskve, trebalo bi da bude vođa napada gostujućeg tima.

U prvom delu sezone, Sao Paulo je u gostima dobio Palmeiras sa 2:0 pogocima Reinalda i Vitora. Kada igraju ova dva tima nema mnogo golova u poslednje vreme. Na osam prethodnih mečeva samo je jednom došlo 3+.


tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija ASao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara