Isključenje Žote (©Reuters)
Isključenje Žote (©Reuters)

Derbi obeležen dramom: Totenhem sa dva igrača više srušio Liverpul tek autogolom u 90+6! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 20:16

Gosti uspeli da izjednače sa desetoricom, a umalo i da se odbrane sa devetoricom

Dugo će se prepričavati današnji derbi između Totenhema i Liverpula u sedmom kolu Premijer lige. Gosti sa Enfilda bili su pred podvigom vrednim pažnje, ali su u poslednjem od šest minuta nadoknade nespretnom reakcijom Matipa morali da potpišu kapitulaciju. Umesto da pošalje loptu na tribine, Kamerunac ju je zakucao u svoju mrežu nakon oštrog centaršuta Pedra Pora sa desne strane. Za pobedu Totenhema 2:1, kraj Liverpulove serije od sedam uzastopnih pobeda i prvi poraz Redsa ove sezone.

Možda i nezasluženo, jer su još tokom utakmice na društvenim mrežama počeli da se pojavljuju snimci koji navode da Luis Dijaz u 34. minutu nije bio u ofsajd poziciji kada je zatresao mrežu domaćih pri rezultatu 0:0.

Izabrane vesti

Već tada je Liverpul bio sa igračem manje, zbog zasluženog isključenja Kurtisa Džonsa u 26. minutu, a od 69. su gosti igrali sa devetoricom pošto je Diogo Žota dobio drugi žuti karton. Sa jednim igračem manje uspeli su da izjednače, umalo i da se odbrane sa dva, ali su na kraju sami sebi presudili...

Totenhem se ovom pobedom izjednačio sa Arsenalom na drugom mestu, sa bodom manje od vodećeg Mančester Sitija, dok je Liverpul pao na četvrtu poziciju sa dva boda zaostatka za liderom.

Ne bi trebalo ishod na stadionu Totenhema previše da poremeti stanje u Liverpulu, ali kada umesto herojskog boda dobiješ poraz golom u poslednjim sekundama, teško je da to ne utiče na samopouzdanje tima. Priliku da se vrate slavljeničkom raspoloženju Redsi će imati u četvrtak na svom Enfildu protiv Union Sen Žiloaza u drugom kolu Lige Evrope. Potom igraju sa Brajtonom, Evertonom, Tuluzom, Notingem Forestom, Bornmutom, Lutonom, ponovo Tuluzom, pa Brentfordom. Svi ti mečevi trebali bi Jirgenu Klopu i njegovom timu da posluže kao spremanje bodovnih zaliha uoči novog derbija, ovaj put protiv Mančester Sitija 25. novembra u gostima.

Ukoliko ne kiksnu do odlaska na Etihad, mogao bi duel sa Građanima da ima veliki uticaj na dalji tok sezone.

Baš kao današnja pobeda po ekipu Angelosa Postekoglua. Morali su londonski Pevci do nje i lakše da dođu s obzirom na razvoj situacije - vođstvo golom Sona u 36. minutu i dva (rana) isključenja protivničkih igrača - ali nakon 2:2 na Arsenalovom stadionu i sada osvojena tri buda, sigurno je da će Totenhemovi fudbaleri, rasterećeni igranja u Evropi, dodatno povećati ambicije od utakmica koje im slede.

Posebno treba istaći sjajnu akciju koja je prethodila Sonovom pogotku, kada je Džejms Medison majstorski poslao loptu u prostor za Rišarlisona, a Brazilac demonstrirao brzinu.

Bila je ovo druga uzastopna pobeda Totenhema na domaćem terenu izvojevana u nadoknadi. Prethodno je to bio preokret na 2:1 protiv Šefild Junajteda. Iako su se navijačima ozbiljno istanjili živci u ove dve nedelje, mogu biti zadovoljni pobedničkim mentalitetom koji pokazuje njihov tim.

Pored poraza, Liverpul je dobio i udarac u vidu povrede Kodija Gakpa prilikom postizanja gola u nadoknadi prvog poluvremena. Morao je Klop da ga zameni, pa je umesto njega drugi deo utakmice odigrao Diogo Žota. Ne ceo drugi deo pošto je, kao što smo pomenuli, u 68. dobio prvi, a nakon izgubljene lopte i starta sa leđa minut kasnije drugi žuti karton.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Aston Vila - Brajton 6:1 (3:0)

/Votkins 14, 21, 65, Estupinjan 26AG, Remzi 85, Luiz 90+7 - Fati 50/

Bornmut - Arsenal 0:4 (0:2)

/Saka 17, Edegard 44p, Haverc 53p, Vajt 90+3/

Everton - Luton 1:2 (1:1)

(Kalvert Luin 41 - Loker 24, Moris 31)

Mančester Junajted - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Andersen 25/

Njukasl - Barnli 2:0 (1:0)

/Almiron 14, Isak 76p/

Vest Hem - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Bouen 24, Souček 37/

Vulverhempton - Mančester Siti 2:1 (1:0)

/Dijaz 13ag, Hvan 66 - Alvarez 58/

Totenhem - Liverpul 2:1 (1:1)

/Son 36, Matip ag 90+6 - Gakpo 45+4/

Nedelja

15.00: (2,85) Notingem Forest (3,20) Brentford (2,75)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Fulam (3,50) Čelsi (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulTotenhemPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara