Možda je u pravu, ali je mnogo težak čovek? Bergvajn besan: Ne igram dok je Kuman selektor

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 11:16

“Nastavi li ovako, izgubiće sav kredibilitet... Tako se ne ponaša prema svojim igračima“, kaže novi fudbaler Al Itihada

Možemo da pričamo o tome da li je u pravu ili nije, štaviše, verovatno bi se mnogi privatno saglasili. Ali da li je baš Ronald Kuman smeo javno da kaže sve što je rekao? O igračima reprezentacije koju vodi. Prvo o Brajanu Brobiju, sada i o Stivenu Bergvajnu.

Ovaj drugi, nešto stariji, nije mu oprostio. Doskorašnji fudbaler Ajaksa, sada Al Itihada, nije želeo da selektoru Holandije prećuti kritike zbog toga što je izabrao astronomski ugovor u Saudijskoj Arabiji ispred sportskih motiva. Kuman je otišao i dalje, rekavši da je Bergvajn tim izborom sebi zatvorio vrata reprezentacije. Bergvajn nema niša protiv.

Izabrane vesti

Ne želim ni ja više da igram pod Kumanom. Da je bio posvećen svom poslu, valjda bi prvo mene zvao, a ne da o tome slušam na TV-u. Imali smo mnoge lepe trenutke, ali sada sam razočaran“, rekao je Bergvajn za De Telegraf.

Podseća i na detalj koji su odmah primetili holandski novinari, da je Žoržinjo Vajnaldum takođe otišao po saudijske petro-dolare, mada je Kuman to protumačio timke što nije imao drugog izbora i pride je već bio stariji igrač, u četvrtoj deceniji.

Mogao je bar da me pozove pa da čuje moju stranu priče. Kako možeš da kažeš takve stvari, a da nisi ni razgovarao sa mnom? Istina je da imam 26 godina, ali šta to znači, da ovakve odluke možeš da donosiš tek kad su ti 32? Napredujem na svaki način, stojim iza svoje odluke i srećan sam zbog nje“.

Sad, da li baš u Saudijskoj Arabiji napreduje koliko bi u Evropi? U to nismo sigurni. No, Kuman je svakako mogao da očekuje reakciju kada je rekao da se Bergvajn vodio isključivo finansijskim, a ne sportskim ambicijama i da je selidbom na Bliski istok sam seb precrtao sa spiska reprezentativaca.

Igranje za reprezentaciju sam uvek smatrao kao čast, ali dok je sadašnji selektor tu ne želim da budem deo tima. Završio sam sa nekim ko me namerno tako predstavlja u medijima. Ali ko zna ko će biti selektor u budućnosti, ta vrata ne zatvaram“.

Bergvajn je Kumana podsetio i da nije jedini igrač sa kojim se posvađao.

Ranije je javno iznosio i svoje mišljenje o Brobiju. Ni to nije bilo lepo i kasnije je sam rekao da nije bilo ni pametno. Ali eto kako se on ponaša prema svojim igračima. Ako nastavi ovako, izgubiće sav kredibilitet“, besan je Bergvajn.

Podsetimo, Kuman je Brobija kritikovao zbog slave završnice. I nije birao reči.

Tokom reprezentativne akcije, radili smo na završnici i videli da njegov prvi kontakt s loptom i njegova završnica nisu dobri. Kao trener, pitam se: zar ne bi radio na tome? Nije stvari samo o tome da budeš fizički spreman, moraš da radiš na realizaciji. Ako na tome radiš svaki dan postaćeš tehnički bolji“, govorio je tada Kuman u emisiji Rondo na TV Zigo Sport.

Ali ni Brobi, kome je bila tek 21 godina, nije to shvatio kao dobronamernu kritiku.

Još sam mlad igrač, imam 21 godinu i imam mnogo stvari koje treba da popravim treninzima. Ali ne mogu da utičem na to šta će ljudi da pričaju o meni“.

Bergvajn je bio mnogo oštriji. Mada ga ni Kuman nije štedeo. Tek da podsetimo....

Ako imate 26 godina, najvažnija ambicija trebalo bi da bude sportska, a ne finansijska. Mogao je da ostane u Ajaksu, zar ne? Prilično sam siguran da i Ajaks dobro plaća igračima. Ovime je zatvorio knjigu u reprezentaciji Holandije i verovatno je znao da ću to da kažem“, rekao je Kuman.

Očigledno da Bergvajn ipak nije znao.


tagovi

Stiven BergvajnRonald Kumankošarkaška reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara