Usman Dembele (Reuters)
Usman Dembele (Reuters)

Dembele ima 48 sati da odgovori na ponudu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 11:45

Barselonin ultimatum francuskom ofanzivcu

Barselona se rešila Filipea Kutinja, rešila je status Samuela Umtitija, a sada je na putu da reši i treći veliki problem u svlačionici – Usmana Dembelea.

Katalonci su francuskom ofanzivcu dali rok od 48 sati da odgovori na njihovu ponudu za produžetak ugovora.

Izabrane vesti

Podsetimo, Dembeleov ugovor ističe na kraju sezone, a trenutno je najplaćeniji igrač u klubu pošto Barselonu godišnje na bruto nivou košta preko 17.000.000 evra. Barselona mu je pripremila novi ugovor vredan oko 20.000.000 evra godišnje na bruto nivou, ali je igračev agent Musa Sisoko šokirao katalonski klub finansijskim zahtevima. On za sebe traži 20.000.000 evra provizije da bi Dembele produžio ugovor, traži za igrača bonus od 20.000.000 evra za potpis i traži petogodišnji ugovor vredan čak 40.000.000 evra bruto po sezoni.

Barselona niti može, niti želi da ponudi toliki novac za Dembeleov ostanak i poručila je Francuzu i njegovom agentu da zvanično odgovore na prvu ponudu. Oni još nisu dali zvaničan odgovor ali se prepostavlja da će da odbiju jer verovatno imaju ponude iz drugih klubova. Ranije se šuškalo o Bajernu i Pari Sen Žermenu ali oni više nisu zainteresovani. Međutim, Juventus, Čelsi ili Njukasl bi mogli da budu sledeća Dembeleova destinacija.

Barsa želi da što pre reši situaciju kao što je rešila sa preostalom dvojicom najplaćenijih igrača koji su opterećivali budžet. Kutinja je poslala na pozajmicu u Aston Vilu, a Umtitijev ugovor je revidiran. Sada želi da okonča i sagu sa Dembeleom koji je 2017. godine plaćen Borusiji preko 145.000.000 evra!

Ako Francuz i agent Sisoko i zvanično odbiju ponudu za novi ugovor, Barselona će im ponuditi raskid saradnje kako bi uštedela njegovu platu do kraja sezone ili da ga sada proda u neki drugi klub kako bi zaradila makar nešto na obeštećenju. Sa druge strane, igrač i agent onda ne bi dobili bonuse za potpis jer transfer nije besplatan pa je malo verovatno da će prihvatiti zimsku prodaju.

Uprava Barselone je spremna da Dembelea pošalje na tribine do kraja sezone ako ne prihvati novi ugovor ili zimski transfer.


tagovi

Usman DembeleZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara