Dejan Stanković (©Reuters)
Dejan Stanković (©Reuters)

Deki zna kako: Zbog gola Milanu čistili mu kopačke, davao ga iz kornera, s 30 metara, iz voleja, u rašlje... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 14:08

Nisu ga voleli Rosoneri

Crvena zvezda dominira u prvenstvu Srbije, Milan se mimo svih očekivanja šepuri sa čela Serije A, a to ipak nije ista dimenzija takmičenja i jasno je da će Rosoneri nositi ulogu izrazitih favorita protiv beogradskog kluba. Međutim, fudbal je čudna igra u kojoj se iznenađenja dešavaju, a ako neko zna kako protiv Rosonera onda je to baš šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković.

Milan je naime uz Parmu bio Stankovićeva omiljena mušterija tokom igračke karijere, bar kad su golovi u pitanju. Što se tiče rezultata, nije baš bilo idealno, 22 meča su odigrali, šest pobeda, sedam remija i 13 Stankovićevih poraza, ali treba reći da je to bio onaj najjači Milan u 21. veku sa Maldinijem, Klarensom Sedorfom, Kafuom i da ne nabrajamo sad sve. Dok je veliki deo ovih poraza Stanković nakupio dok je igrao u Laciju.

Izabrane vesti

Kad je prešao u Inter bilo je mnogo bolje, pa uz Stankovićevo ime čak šest golova u sudarima sa Milanom, dva u dresu Lacija, još četiri iz perioda u taboru Nerazura. Kao što rekosmo, samo je još Parmi dao toliko.

A neki od ovih protiv Milana bili su zaista spektakularni i zauvek će se pamtiti među Nerazurima. Počevši od onog prvog, na debiju na “Đuzepe Meaci“, kada je pogodio direktno iz kornera, februara 2004. godine.

Svaki sledeći je bio samo još atraktivniji, a bilo ih je. Opet februar, sada 2009. godine, 270. derbi dela Madonina, za pobedu od 2:1 Inter je te sezone osvojio četvrti pehar u Seriji A.

Pa onda sigurno i najlepši od svih, početak one kultne sezone kad su Nerazuri osvojili tripli krunu... Deklasirali su tog 29. avgusta 2009. godine Rosonere sa 4:0, Stanković je potpisao onaj drugi, kad je pokupio pas Sulija Muntarija i sa 30 metara gađao u malu mrežicu.

Muntari mu je posle tog gola odao priznanje simboličnim “čišćenjem kopački“.

Dakle, ako neko u crveno-belom timu ima dilemu kako, ima i koga da pita...



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

Inter
FK Crvena zvezda
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara