Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Definitivno pukla tikva: Mesi saopštio da odlazi iz Barselone!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 19:10

Prva zvezda kluba saopštila predsedniku da ide

Činilo se da je to nemoguće, da je to ljubav koju ništa na ovom svetu ne može razdvojiti. Čak se i u fudbalskom svetu malo ko našao da uopšte izgovori opciju da Lionel Mesi zaigra za neki drugi klub, ali izgleda da će uskoro doći i taj dan.

Definitivno je: Lionel Mesi je saopštio predsedniku Barselone Đozepu Bartomeuu da želi da iskoristi klauzulu iz ugovora i ode iz kluba! Informaciju je objavila argentinska televizija TiK Sports, koja se uzima kao vrlo relevantan izvor iz Mesijeve domovine.

Izabrane vesti

Argentinski as ima u ugovoru sa Barselonom klauzulu da može da ode na kraju svake sezone. Verovatno su i na Nou Kampu verovali da je nikada neće aktivirati, jer je u katalonskom klubu od dečačkih dana, ali...

Mesi je obavestio Bartomeua da odlazi i tu Barselona ne može više ništa da uradi. Debakl od Bajerna od 8:2 u četvrtfinalu Lige šampiona je bio šamar koji najbolji fudbaler sveta nije mogao da podnese. Otišao je iz Lisabona bez reči, a mnogima je i ta tišina bila dovoljno „glasna“ da naslute da će neka bomba eksplodirati u Barseloni.

Navodno je Lionel gurao svom snagom da se predsednički izbori u klubu održe ove godine, pošto aktuelnog lidera kluba, što bi se narodski reklo, ne može očima da vidi. Kako ta opcija nije prošla, već je Bartomeu uspeo da sačuva sebi fotelju do narednog leta, Mesi je rešio da digne sidro.

Sada je pitanje svih pitanja – gde će? Navijači Boke juniors već prave lom na društvenim mrežama i zovu Mesija u domovinu. Tamo se ionako nikada nije dokazao u očima domaćih ljubitelja fudbala, jer u dresu reprezentacije nije osvojio ništa. Ipak, teško da plavo-žuti sa Bombonjere imaju novca za to „planinarenje“.

Ko uopšte može da plati Mesija? Iz Intera su jasno poručili da je to nemoguća misija za bilo koji italijanski klub. Argentinci i Španci stidljivo pominju da je Mančester junajted taj koji će probati da izvede kalkulaciju. Ako sledimo logiku, onda deluje najrealnije da Lionela vidimo ponovo u društvu Pepa Gvardiole. Pod komandom menadžera Mančester sitija je znao samo za uspehe dok su bili zajedno u Barseloni.

Pari Sen Žermen zvuči realno samo po finansijama, a opcije da u 33. godini prva zvezda svetskog fudbala ode u Kinu ili SAD deluju totalno neutemeljeno.

Uglavnom, svet fudbala neočekivano dobija novu sapunicu za nikad duži letnji prelazni rok...


tagovi

Lionel MesiPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara