Majk Garlik i Šon Dajš (Foto: Reuters)
Majk Garlik i Šon Dajš (Foto: Reuters)

Dajš će se obradovati: Barnli za 220.000.000 evra dobija nove vlasnike

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 02:17

ALK Kapital bi do kraja nedelje trebalo da dobije dozvolu Premijer lige

Otkako se 2016. godine vratio u Premijer ligu, Barnli, barem gledano na osnovu utrošenog novca na fudbalskoj pijaci, gotovo nijedne sezone nije odavao utisak prvoligaškog kluba. Primera radi, ovog leta, doduše kumovala je tome pandemija korona virusa, na Turf Muru su u pojačanja uložili tek nešto više od milion evra. Zbog toga se po završetku prelaznog roka Šon Dajš požalio na nedovoljnu širinu igračkog kadra i manjak klupskih ambicija na transfer tržištu. Međutim, kako stvari stoje, 49-godišnji stručnjak bi uskoro mogao da ima razlog za optimizam, jer Barnli bi trebalo da dobije nove vlasnike!

Naime, kako britanski Dejli Mejl ekskluzivno saznaje, zaposlenima u klubu je rečeno da bi uskoro mogli da očekuju promenu vlasničke strukture. Radi se o ALK Kapital, sportskoj investicionoj kompaniji u vlasništu Alana Pejsa, koja će do sledeće nedelje dobiti odobrenje Premijer lige da završi posao vredam 220.000.000 evra.

Izabrane vesti

ALK Kapital pobedio je u konkurenciji egipatskog biznismena Mohameda El Kašašija i sportskog pravnika Krisa Farnela, čije ponude nisu bile dovoljno uverljive. Dejli Mejl takođe saznaje da bi trenutni vlasnik Barnlija Majk Garlik i nakon prodaje mogao na kratko da ostane u klubu, mada se ne navodi koju bi funkciju obavljao.

Jedno je sigurno, dolazak novih vlasnika u klub pred sam početak januarskog prelaznog roka posebno će obradovati Šona Dajša, čija ekipa je trenutno u zoni ispadanja i definitivno joj je potrebna sveža krv. Navijači već godinama unazad na terenu gledaju ista lica.


tagovi

Barnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara