Fudbaleri Arsenala (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala (©Reuters)

Da može, Arteta bi sve iz derbija promenio za Liga kup: Remsdejlov debi, ključevi igre povereni Edegardu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 12:18

Aleksandre Lakazet i Kiran Tirni ponovo treniraju, Tobdžije jure prvi gol u sezoni na Hotornsu

Košmar koji iz sezone u sezonu proživljavaju navijači Arsenala ne namerava da iščezne sa Emirejtsa. Kada se pristalicama engleskog velikana učini da ne može gore, neka se ugrizu za jezik i ništa ne izgovaraju. Može. Uvek može gore. Slobodnom padu Tobdžija ne nazire se kraj, celokupna situacija prerasla je u istinsku agoniju. Boljitak nije donela ni nova sezona.

Prognoze su da Mikel Arteta neće dočekati Božić. Kako Arsenal igra i kakve rezultate beleži neće biti nikakvo iznenađenje ako mu predsednik Sten Krenke, inače najmanje popularna ličnost na Emirejtsu godinama unazad, uruči otkaz mnogo pre Boksing deja.

Izabrane vesti

21.00: (6.25) VBA (3.90) Arsenal (1.50)

Sezona lagano odmiče, a Arsenal još nije udario prvu recku. Dva kola u Premijer ligi i dva poraza. A, u Liga kupu nisu izvukli niželigaša na kojem bi mogli da iskale bes, nego Vest Bromvič Albion. Ekspresno žele Vrećice da se vrate u Premijer ligu, prvi su favoriti uz Fulam da to i učine. Prolazak u treću rundu Liga kupa i eliminacija Arsenala digli bi im samopouzdanje do nebesa.

Osnova za optimizam nema ako se baci pogleda na statistiku u međusobnim duelima. Makar u poslednje vreme. Vest Brom dobio je samo dva meča od poslednjih 18 sa Arsenalom. Vrećice su za tim sa Emirejtsa među najpožejnijim protivnicima prethodnih sezona, a takvih je izrazito malo. Arsenal je upisao 12 trijumfa, dok su još četiri meča završena bez pobednika. Ipak, početak sezone Tobdžija uliva im nadu.

Sa Arsenalom se u londonskom derbiju poigravao Romelu Lukaku. Maltretirao je defanzivce Arsenala, a posebno Pabla Marija. Poraz od Čelsija na Emirejtsu (2:0) stigao je posle neuspeha na premijeri. Novajlija Brentford lupao je packe (2:0). Dakle, Tobdžije su i dalje bez postignutog gola. Pjer-Emerik Obamejan posti, a Aleksandre Lakazet je bio opravdano odsutan. Razlog – korona.

Uoči duela sa Vest Bromvič Albionom, Lakazet je dobio negativan test na koronu i vratio se u trenažni proces. Takođe, Ben Vajt, skupoceno pojačanje Tobdžija, nije se mimoišao sa virusom korona. Pored njegovog imena na testovima i dalje stoji plus, pa neće biti u konkurenciji ni za ovaj susret.

U tim se vratio i Kiran Tirni posle kraćeg odsustva sa treninga nakon londonskog derbija. Martin Edegard završio je svu potrebnu papirologiju, transfer iz Real Madrida kompletiran je i danas bi povratnik mogao da dobije prve minute u sezoni. Mikel Areteta neće moći da računa na povređene Tomasa Partija i Hektora Beljerina, a debiju u dresu Tobdžija nada se golman Aron Remsdejl, koji je u transferu vrednom 20.500.000 evra stigao na Emirejts iz Bornmuta.

Valerijan Ismael, trener Vrećica, nema toliko kadrovskih problema kao njegov kolega na klupi Arsenala. Metju Klark jedini je fudbaler tima iz Čempionšipa koji neće biti u stroju za okršaj sa Tobdžijama u Liga kupu.

VEST BROMVIČ ALBION – ARSENAL, 21.00

Stadion: Hotorns

Sudija: Veb

Projektovani sastavi

VBA: Džonston – Ajadži, Bartli, Ošej – Furlong, Livermor, Muvat, Tauzend – Dijanjana, Grant, Robinson

ARSENAL: Remsdejl – Čejmbers, Holding, Mari, Tavares – Elneni, Džaka – Mejtland-Najls, Edegard, Saka - Obamejan

LIGA KUP - 2. KOLO

Sreda

20.45: (2.10) Njukasl (3.15) Barnli (3.50)

20.45: (6.75) Njuport (4.10) Sautempton (1.45)

21.00: (6.25) VBA (3.90) Arsenal (1.50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeLiga kupArsenalVBAVest Bromvič AlbionSautemptonNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara