Ono kad platiš svoje dete 20 puta skuplje... Prodali ga za 940.000, večeras ga vratili za 20.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 22:29

Moralo je tako

Dešava se da veliki i bogati klubovi kasnije skupo plaćaju neke loše procene sa svojom decom. Takvi su bili primeri Bajerna sa Matsom Humelsom, Mančester Junajteda sa Polom Pogbom, Barselone sa Seskom Fabregasom, Atletika sa Rodrijem... Morali su debelo da plate da bi vratili igrače u koje nisu verovali kad su bili mladi.

Ali prava retkost je da neki manji klubovi plate veliki novac za svoju decu. Takav primer nam večeras dolazi iz Engleske.

Izabrane vesti

Šefild Junajted je potvrdio transfer engelskog golmana Arona Remsdejla iz Bornmuta za 18.500.000 funti što je u prevodu oko 20.500.000 evra. Osim toga što ovako visok transfer bode oči s obzirom da je u pitanju Šefild Junajted koji ne spada baš u bogate klubove, još čudnije je što je u pitanju njihov bivši fudbaler.

Aron Remsdejl je pre tri i po godine napustio Šefild Junajted u kojem je ponikao. Za prvi tim je upisao samo dva meča i nisu računali na njega. Na mala vrata je otišao u Bornmut za 940.000 evra. tamo je dve i po godine grajo klupu, nije odigrao nijedan meč da bi eksplodirao prošle sezone i branio na 37 od 38 mečeva. Iako je Bornmut ispao u Čempionšip, Remsdejlu je malo toga moglo da se zameri i ostavio je odličan utisak. Postao je i standardan na golu malde reprezentacije Engleske. I naterao matični klub da debelo plati lošu procenu.

Šefild Junajted je ovog leta ostao bez sjajnog golmana Dina Hendersona koji je prethodne dve sezone blistao na pozajmici iz Mančester Junajteda. Prvo u Čempionšipu, a onda i minule sezone u Premijer ligi. Henderson je toliko dobro branio da je ovog leta Frenk Lampard želeo da ga dovede u Čelsi. Međutim, Mančester Junajted niti želi da ga proda, niti da pojačava konkurenciju. Iako mu ugovor ističe za dve godine i ovo je pravi momenat da Crveni đavoli lepo naplate ogroman skok Hendersonove cene. Međutim, oni žele njega, a ne novac. I zato su hlatko odbili predlog Šefilda da im i treću godinu zaredom pozajme sjajnog čuvara mreže. Štaviše, Junajted je ponudio Hendersonu sjajan ugovor vredan 100.000 funti nedeljno koji će ovaj najverovatnije prihvatiti.

Jedini problem je kakav status će Henderson imati pored nedodirljivog De Hee. Da li će im Solskjer deliti minutažu, da li će možda skloniti Španca sa gola ili će opet poslati Hendersona negde na pozajmicu. Ako bude treća opcija, to sigurno neće biti Šefild Junajted koji je večeras za naredne četiri godine rešio pitanje golmana sa Remsdejlom


tagovi

Letnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara