(© AFP)
(© AFP)

Da, da, izgleda da raskidaju Ajaks i Tadić... Čeka se Bešiktaš

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.07.23. | 10:31

Srbin posle pet godina pred novim izazovom

Sve što je lepo ima kraj. Pet godina boravi Dušan Tadić u Ajaksu, izrastao je u simbol modernog doba holandskog velikana, međutim, izgleda da će više ne gledaju isto na budućnost i sve je bliži dan kad će kapiten ekipe napustiti Johan Krojf arenu.

Na to upućuju informacije iz Amsterdama, da je iskusni vezista pred raskidom saradnje sa Kopljanicima, iako je papirima vezan do juna naredne godine. Kad bi se tako gledalo, Dušan bi ostao u Holandiji, međutim, sve što se poslednjih meseci dešava u klubu i oko njega sugeriše da na prevremeni rastanak. Zaključno s tim informacija Voetbal international da bi Tadić brzo mogao da promeni sredinu.

Izabrane vesti

Isti izvor, koji često barata proverenim informacijama, preneo je još u četvrtak veče da su se Tadić i njegov menadžer Miloš Malenović sreli sa novim direktorom Ajaksa Svenom Mislintatom. O čemu su razgovarali nije moglo da se dozna odmah posle sastanka, zbog kojeg je Dušan propustio trening drugog dana pripremnog perioda, ali već u petak isti izvor navodi kroz naslov:

Ajaks i Tadić razgovaraju o raskidu ugovora“.

U vesti nema mnogo dodatnih informacija, osim što je naznačeno da bi ova tema brzo trebalo da bude skinuta sa dnevnog reda, posle čega će 34-godišnji fudbaler biti slobodan u izboru nove sredine. Model po kome bi se rastali klub i kapiten zasad nije poznat, ali ako se zna šta je Dušan učinio otkako je stigao iz Sautemptona deluje realno da mu Ajaks izađe u susret zahtevu da ode. Ili za simbolično obeštećenje (zbog toga što mu je ostala još jedna sezona), bilo da mu izda čiste papire i tako skine sa platnog spiska, čime bi makar malo rasteretio budžet, pošto je to jedan od primarnih stavki rukovodstva ovog leta. Ako se zna da Ajaks nije osigurao plasman u Ligu šampiona i da najpre mora da prodaje neke igrače kako bi krenuo po pojačanja onda postaje sve izvesnije da Tadić ode. Naročito što se i njemu ne dopada ambijent u kome duže od godinu obitava slavni klub i što je, između redova, nagovešteno da će naredna sezona biti tranziciona.

Raskid Ajaksa i Tadića strpljivo čeka Bešiktaš. Iako je bilo govora da bi mogao put Saudijske Arabije, Dušan je u centru pažnje kluba iz Istanbula koji želi još jači tim kako bi sa trona zbacio Galatasaraj. Isprava se šuškalo kako crno-beli nude Srbinu dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još 12 meseci, na osnovu kojeg bi zarađivao 2.000.000 evra po sezoni. Onda se u medijima pojavila informacija da kreativni vezista želi platu od 4.000.000 evra za svaki ciklus.

Razlika jeste velika, ali deluje da se Tadiću ne ostaje u Amsterdamu.


tagovi

Dušan TadićAjaksBešiktašLetnji prelazni rok 2023transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara