Čukarički na krilima Docića i pojačanja moćan protiv Olimpije, Kerkezova slika sve oštrija

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.22. | 20:11

Dobro izdanje Brđana protiv ekipe Roberta Prosinečkog

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Treća provera Čukaričkog na pripremama u Sloveniji i duel sa najozbiljnijim protivnikom doneli su znatno jasniju sliku Dušanu Kerkezu koji sa zadovoljstvom može da sumira utiske posle prve pobede (3:2) na Bledu. Raspoloženi Brđani prikazali su najbolje izdanje od početka letnjeg tempiranja forme i posle dva remija trijumfom nad Olimpijom nagovestili zamisli stručnog štaba Brđana.

Izabrane vesti

Već u petom minutu superligaš sa Banovog brda načeo je rivala, a golu koji je sa druge stative postigao Stefan Kovač prethodio je korner koji je izveo Marko Docić a Ibrahim Ndijae glavom prosledio do saigrača. Odgovor gostiju čekao se 20 minuta, a režirao ga je Lasickas udarcem iz prve nakon centaršuta Nukića sa levog krila. Udarac litvanskog internacionalca, bivšeg igrača Voždovca, završio je pored gola, ali je bio dovoljan da izmami aplauz nekoliko desetina gledalaca.

Neiskorišćenu šansu Olimpije u 31. minutu mogao je da kazni Ndijae, međutim atraktivni pokušaj makazicama na dodavanje Mijailovića završio je van okvira gola. Četiri minuta kasnije Čukarički je ponovo bio u odličnoj prilici da udvostruči prednost nakon što je Ivanović oboren u kaznenom prostoru ekipe iz Ljubljane. Usledili su protesti članova Olimpije, među kojima je trener golmana Boban Bajković bio najuvereniji u pogrešnu odluku delioca pravde. "Đole, reci da nije bio penal", ubeđivao je nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde ofanzivca Čukaričkog, međutim do promene odluke nije došlo te je Docić izveo penal koji je odličnom intervencijom zaustavio Vidovšek.

Neiskorišćena prilika kažnjena je u 42. minutu, a još jednom je arbitar Andrej Žnidrašić bio u centru pažnje. Iako je u borbi za loptu oborio Vujadinovića, Prtajin je potom udarcem sa 40 metara iskoristio što je Mićović izleteo do ivice šesnaesterca i pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu, po modelu sa početka utakmice, Čukarički je rano stigao do novog vođstva, a pogodak u 49. minutu postigao je Adžić iz jedanaesterca koji je napravio golman Olimpije oborivši Docića. Ponovo je najstroža kazna bila povod za proteste slovenačkih igrača, međutim činjenica je da su izabranici Roberta Prosinečkog timski veoma loše reagovali i nizom grešaka ostavili golmana u podređenom položaju u kojem nije imao boljih opcija.

Razigrani Brđani su u 59. minutu udvostručili prednost i materijalizovali period vrlo dobre igre zahvaljujući Ndijaeu koji je centaršut Ivanovića prosledio u mrežu rivala.

Nakon niza promena na obe strane Olimpija je uspela da preuzme inicijativu i nekoliko puta stavi na iskušenja golmane Brđana. Mićović i Belić zabeležili su po fenomenalnu intervenciju, ali iskusniji golman bio je nemoćan u 87. minutu prilikom šuta Šprehara.

-------------------

ČUKARIČKI - OLIMPIJA 3:2 (1:1)

/Kovač 5, Adžić 49 penal, Ndijae 59 - Prtajin 40, Špehar 87/

Stadion na Bledu. Gledalaca: 100. Sudija: Andrej Žnidaršič. Žuti kartoni: Rogan (Čukarički), Nukić (Olimpija).

ČUKARIČKI: Mićović (od 64. N. Belić), Stevanović (od 69. Rogan), Puškarić (od 69. Drezgić), Vujadinović (od 69. Šapić), Roganović (od 46. Tošić), Docić (od 64. K. Belić), Mijailović (od 69. Lukić), Kovač (od 46. Tomović), Adžić (od 64. Spasojević), Ivanović (od 64. U. Miladinović), Ndijae (od 69. Čolić).

OLIMPIJA: Vidovšek, Ratnik, Van Brugen, Milović, Nukić, Lasickas, Dofo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Prtajin. Igrali su još: Tal, Slaviček, Špehar, Gavrić, Pilj, Karamatić, Crnomarković.


tagovi

Marko DocićLuka AdžićNikola Vujadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara