Čukarički doveo još jednog igrača iz MLS-a: Potpisao reprezentativac Kipra

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.07.24. | 16:34

Marinos Cionis na Banovom brdu

Nastavio je Čukarički sa jačanjem kadra i dovođenjem igrača iz MLS lige. Posle Hamaedija Diopa, ugovor sa klubom sa Banovog brda potpisao je Marinos Cionis, koji je među belo-crne stigao iz redova Kanzas Sitija.

Radi se o ofanzivnom vezisti, odnosno vingeru,  koji je reprezentativac Kipra, za ovu ostrvsku zemlju zabeležio je 24 nastupa, postigao je i dva gola.

Izabrane vesti

Cionis je rođen 16. jula 2001. godine, fudbalom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Omonije, zaigrao je i za prvi tim jedne od najpoznatijih kiparskih ekipa, za koji je nastupao od 2017. do 2022. godine.

Najbolja sezona u karijeri bila mu je 2020/21, kad je sa Omonijom postao prvak Kipra, tada je postigao i sedam golova, a sas svojim klubom odigrao je i svih šest mečeva u grupnoj fazi Lige Evrope te sezone. Bio je i zvanično najbolji mladi igrač kiparskog šampionata za sezonu 2021/22.

Sjajne partije u Omoniji nisu prošle nezapaženo, u januaru 2022. godine Cionis je potpisao ugovor sa Kanzas sitijem. Za ovog MLS ligaša odigrao je 64 utakmice, postigao je šest golova.



tagovi

ČukaričkiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara