Marko Dmitrović (©AFP)
Marko Dmitrović (©AFP)

Čudo prirode Marko Dmitrović, 22 dana pre starta trke za najpotcenjenijeg golmana planete (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 11:29

Fenomenalne odbrane protiv Valensije srpskog golmana ponovo izbacile u prvi plan

Pitanje je da li je veće čudo to što lopta nije završila u mreži ili to što projektil Uroša Račića nije otkinuo ruku Marku Dmitroviću“.

Tim pitanjem madridska Marka pokušava da dočara fenomenalnu paradu srpskog golmana u meču protiv Valensije. Refleksi, snaga ruku, gracioznost... Svega je bilo u tom panterskom skoku, pa na Pirinejima u glas pričaju o odbrani sezone u La Ligi.

Izabrane vesti

Začinjena je duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Marko Dmitrović skinuo i zicer Kevinu Gameiru, koji je Valensiji mogao da donese sva tri boda. Piše dalje Marka, ponovo je Dmitrović navukao “plašt superheroja“.

Ali ta odbrana Račićevog voleja, kao da ga je maljem zahvatio, to je intervencija koja se putem interneta proširila celim svetom i ostavila fudbalske fanatike da egzaltirano premotavaju video snimak, iznova i iznova. Za one koji pažljivije prate La Ligu nije to nikakvo iznenađenje, jer Dmitrovića već godinama smatraju za jednog od najpotcenjenijih golmana u Španiji. I godinama mu već izmiče transfer u neki veliki klub. Najčešće se pominjao Atletiko, jedno vreme i Barselona, ali uvek je Marko bio u opticaju kao rezervna varijanta, nikad kao prvi pik.

Sada bi to moralo da se promeni. Dmitrović je ove sezone na 12 utakmica primio šest golova, samo su Atletiko i Real Sosijedad sigurniji u defanzivi. Dmitrović je takođe na šest utakmica mrežu sačuvao netaknutom. Poslednjih 293 minuta nije vadio loptu iz nje.

A ugovor mu ističe na leto 2021. i za 22 dana Dmitrović će biti slobodan da pregovara sa drugim klubovima. Možda bi Eibar mogao da ga pusti već u januaru kako bi uzeo bar nekakvo obeštećenje, ali s obzirom da ga je svojevremeno doveo iz Alkorkona za 500.000 evra neće žaliti ni ako ode za džabe. Odužio je svoje..



tagovi

Marko DmitrovićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara