Andrija Maksimović (©Starsport)
Andrija Maksimović (©Starsport)

Crvena zvezda posle mesec dana ponovo kod kuće: Andrija Maksimović spreman za prve minute

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 09:30

Barak Bahar morao dosta da kombinuje oko sastava tima za duel sa Radničkim iz Niša u osmini finala Kupa Srbije (18.00)

Okruglo 30 dana prošlo je od prethodne utakmice Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić. Bio je to duel sa RB Lajpcigom u Ligi šampiona, koji su gosti dobili sa 2:1. Posle mesec dana igranja na strani - u Pančevu, Novom Sadu, Bernu i Kruševcu - crveno-beli se vraćaju pred svoje navijače utakmicom osmine finala Kupa Srbije. Od 18 časova u Ljutice Bogdana gostuje Radnički iz Niša (TV Arena Sport P1).

Izabranici Baraka Bahara u prethodnom, prvenstvenom duelu sa Nišlijama igranom krajem septembra, slavili su sa 1:0 pogotkom Mirka Ivanića u 13. minutu. Bio je to važan meč za Beograđane, posle vezanih poraza od Čukaričkog (1:2) i Mančester Sitija (1:3), te su domaćini nastupili u najjačem sastavu (u tom trenutku). Ovoga puta neće biti tako. Postava crveno-belih biće kombinovana usled nekoliko povređenih i prehlađenih igrača. Nije Izraelac precizirao u najavi utakmice na koje igrače neće moći da računa za ovaj meč, ali zna se da su pod upitnikom nastupi Ivanića, Rodića, Dragovića, Kataija, Stamenića, Milunovića...

Izabrane vesti

Izostanak standardnih biće prilika da se šansa ukaže onima sa manjom minutažom. U startnoj postavi ponovo se očekuju Uroš Spajić i Lazar Nikolić kao članovi odbrambene četvorke, te Žan Filip Kraso u veznom redu i mladi Jovan Mijatović u špicu. Konačnom debiju u crveno-belom dresu na klupi će se nadati doskorašnji defanzivni vezista Šerifa i Spartaka iz Subotice, Edmud Ado, koji se protiv Napretka tek drugi put od letošnjeg dolaska u Crvenu zvezdu našao u protokolu.

Pored zaboravljenog reprezentativca Gane biće i talentovani Andrija Maksimović. Momak rođen 5. juna 2007. godine igra na dvojnu registraciju za Grafičar, ali kako to pravilo ne važi u Kupu Srbije, neće biti u mogućnosti da u četvrtak pomogne ekipi Marka Neđića protiv Partizana. Bio bi to sigurno mnogo korisniji ispit za 16-godišnjeg napadača, koji je u dosadašnjem toku sezone Mozzart Bet Prve lige dao šest golova i imao jednu asistenciju. Pogotkom u debiju za Grafičar, protiv ubskog Jedinstva, postao je najmlađi igrač pod profesionalnim ugovorom sa Crvenom zvezdom koji je bio strelac u zvaničnoj utakmici. Maksimović je već bio među rezervama u prethodnom kolu Kupa Srbije, protiv kruševačkog Trajala u gostima, ali uprkos ubedljivoj pobedi sa 6:0 Barak Bahar ga nije uvodio u igru.

Crvena zvezda je u nedelju protiv Napretka slavila sa 1:0 i prvi put posle devet utakmica sačuvala svoju mrežu. Nadaju se na Marakani da će uspeti to da ponove i protiv Radničkog.

"Bilo je krajnje vreme da u ligi ne primimo pogodak, pa se nadam da će u narednom periodu biti isto tako", izjavio je Bahar posle meča u pod Bagdalom.

Moraće, istovremeno, crveno-beli da se potrude i da budu efikasni, pošto je prethodni kup-duel sa Radničkim iz Niša odlučen penalima nakon što za 90 i kusur minuta nije bilo golova. Bilo je to u sezoni 2021/2022, takođe u osmini finala i na stadionu Rajko Mitić. U međuvremenu su se ova dva tima sastajala pet puta i svaki put je pobedila Crvena zvezda.

KUP SRBIJE OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 29, Desančić 29 – Bogdanovski 6, Ergelaš 17 pen, 21/

Sreda

13.00 (1,60) Radnički 1923 (3,60) Smederevo (5,60)

13.00 (3,15) OFK Vršac (3,15) Napredak (2,25)

15.30 (1,45) Čukarički (4,00) Javor (7,00)

15.30 (1,55) Voždovac (3,70) Radnički Sremska Mitrovica (6,00)

18.00 (11,00) Mladost GAT (5,20) Vojvodina (1,25)

18.00 (1,15) Crvena zvezda (5,20) Radnički Niš (15,00)

Četvrtak

16.00 Partizan - Grafičar


tagovi

FK Crvena zvezdaAndrija MaksimovićKup SrbijeRadnički Niš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara