Igor Vujačić (© Star sport)
Igor Vujačić (© Star sport)

Crnogorci, Stanojeviću s ljubavlju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 14:49

Crno-beli i igrački i rezultatski ubedljivi protiv Radnika – 3:0

Prvi je dao Almami Moreira 18. aprila 2010. protiv Rada – 3963 dana kasnije Aleksandru Stanojeviću su osmeh na lice navukli Crnogorci. Tamošnji reprezentativci, Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić utabali su Partizanu put ka pobedi nad Radnikom (3:0) i ukrasili jubilej šefa stručnog štaba, potpisavši čestitku za vredno dostignuće: 100 utakmica na klupi Parnog valjka.

Golove za lomljenje otpora upornih, a napadački limitiranih, gostiju iz Surdulice postigli su na sličan način. Posle ubacivanja Miloša Jojića do izražaja je došla igra glavom: štoper je iskoristio visinku nadmoć u duelu sa Milanom Makarićem da pogodi dalji ugao Ivana Kostića, a vezista da poturi glavu ispred Ivana Krička u zakuca loptu pod prečku, nalik još jednom Crnogorcu – Budimiru Vujačiću – čiji skok u Glazgovu i danas, 32 godine od revanša sa Seltikom budi emocije među Grobarima.

Izabrane vesti

Duel sa Radnikom ne može ni po tempu, ni po značaju, ni po kvalitetu da se meri da načinom na koji se Parni valjak nekad nosio sa škotskim velikanom, mada je Aleksandru Stanojeviću pomogao da shvati kako plodivi rada na zimskim pripremama daju rezultat. U Ivanjici je načeo Javora posle prekida, na identičan način otvorio goste iz Surdulice u susretu 23. superligaškog kola i nastavio impresivnu seriju pobeda.

 (© Star sport) (© Star sport)

Trenutno je na 12 (11 u prvenstvu, jedan u kupu), u borbi za bodove sedmi put zaredom slavio kod kuće (primio samo jedan gol), kakav mu je raspored realno je očekivati da potraje i posle gostovanja Inđiji narednog petka, naročito ako drugoplasirani tim Superlige nastavi da pruža partije kao ovog proleća. Brz je, direktan, opasan i sve vreme muči rivala, sa izuzetkom drugog poluvremena meča sa Javorom. Konkretan je bio i protiv Radnika, pritisnuvši ga od starta, diktirajući tempo i igrom kreiravši situacije ispred koncentrisanog golmana Ivana Kostića.

Bar tri su bile obećavajuće. Dve je propustio Lazar Marković, jednu Filip Holender, pokušao je i Bibars Natho iz slobodnog udarca, ali je prvi poraz ekipe Slavoljuba Đorđevića na gostovanjima još od septembra nagovestio Igor Vujačić posle „kifle“ Miloša Jojića. Kao što je „nahranio“ jednog Crnogorca pred kraj prvog, tako je povratnik u Partizan podebaljo učinak i drugog početkom drugog poluvremena (treći pogodak u sezoni) i tu je meč bio rešen.

Da bude sve potaman crno-belima postarao se Takuma Asano, pošto se na savršenu asistenciju Lazara Markovića odblokirao posle tri meča za zaborav.

 (© Star sport) (© Star sport)

Gosti su ostavili više nego pristojan utisak prilikom igre iza lopte, dobro su stajali u defanzivnom bloku, do 20-ak metara su svesno puštali crno-bele, a onda manje-više lako izlazili s njima na kraj (osim prilikom prekida), jedino što napred ama baš ništa vredno pomena nisu uradili. Najboljem strelcu lige Milanu Makariću kolege ni šansu nisu spremile, a kad je pri rezultatu 2:0 Ranko Jokić isključen Radnik je morao da se pomiri sa šestim vezanim porazom na stadionu poviše Autokomande.

Partizan je za njega, ipak, kako to Stanojević voli da kaže – gromada.


S

SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

 PARTIZAN – RADNIK 3:0 (1:0)

/Vujačić 43, Šćekić 54, Asano 64/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Kričak, Jokić (Radnik)

Crveni karton: Ranko Jokić (Radnik) u 54. minutu

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković (od 74. Živković), S. Marković, Vujačić, Obradović – Natho (od 74. Pavlović), Šćekić – Asano (od 68. Štulić), L. Marković (od 68. Lutovac), Jojić – Holender (od 68. Jović). Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIK (4-2-3-1): Kostić – Đorđević, Stevanović, Kričak, Jokić – Bainović (od 65. Oreščanin), Jović – Lukić (od 60. Subotić), Spasić, Danoski – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.



tagovi

FK PartizanIgor VujačićAleksandar ŠćekićTakuma AsanoRadnik Surdulica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara