Crno-beli praznik u srcu Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.19. | 18:00

Gostovanje Partizana u Grošnici, u blizini Kragujevca, kroz objektiv fotoaparata

I bi spektakl!

Jeste večiti derbi utakmica koju gleda cela država, jeste reprezentativni fudbal nešto posebno, jeste da u poplavi televizijskih kanala ne možete ni da raznaznate ko kad i gde po Evropi igra, međutim, kad se neki poznatio klub spusti u unutrašnjost to je događaj za sebe. Izaziva posebne emocije.

Izabrane vesti

Beše tako i ove srede u Grošnici, u blizini Kragujevca. Prvi put u ovom mestu, u kome prema zvaničnim podacima živi 1383 stanovnika, gostovao je Partizan. Očekivano, podigao je skoro celu Šumadiju na noge. Na igralište lokalnog zonaša Vodojaže sjatilo se i staro i mlado, oko 3.000 gledalaca što iz Grošnice, što iz ostalih sela i gradova, došlo je da vidi tim koji predstavlja Srbiju u Ligi Evrope i igra, prema opštim ocenama, efikasan i dopadljiv fudbal.

Kao i uvek u slučnim prilikama, došla je do izražaja snalažljivost našeg naroda. Kako nisu svi mogli na tu jednu tribinu ili pokraj ograde koja deli teren od publike, dobar deo navijača je utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije posmatrao sa okolnih brda, terasa porodičnih kuića ili na neki drugi, alternativni način.

Da imaju šta da vide postarao se Đorđe Ivanović, strelac pet golova u očekivanom slavlju tima Sava Miloševića od 6:0.
Partizan je bio gost gružanskog i erićevskog kraja, u šesnaestini Kupa Srbije. Dočekalo ga je umilno i lepo lice Grošnice, a Vodojaža uspela da načini evropski ambijent u srpskoj Šumadiji. Preko 3.000 gledalaca okupila je ova utakmica, uprkos svega 150 sedećih mesta, ponovo su deca oduševljeno aplaudirala fudbalerima oba tima. Partizan koristi ovu priliku da se iskreno zahvali Vodojaži, na čelu sa Milošem Đurkovićem i Žarkom Stevanovićem, na srdačnom gostoprimstvu i profesionalnom pristupu kup utakmici. Grošnica je pokazala da za velike utakmice nema malih mesta i da je ona danas centar Šumadije cele – crno bele“, stoji u saopštenju crno-belih.

Kako je izgledalo zanimljnivo popodne u Grošnici možete se uveriti kroz objektiv fotoreportera agencija MN Press i Star sport.

gallery

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara