Golgeterska eksplozija u Šumadiji! Pet komada Đorđa Ivanovića, het-trik za 21 minut

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.10.19. | 16:50

Parni valjak očekivano i lagano započeo odbranu trofeja u Kupu Srbije – 6:0

Prvi korak ka poravnanju rekorda Hajduka iz Splita napravljen je u Grošnici. Pet puta vezano su poplarni Bili osvajali Kup Maršala Tita (1972-1977), niko pre ni posle njih od svih klubova sa teritorije bivše Jugoslavlje nije takav podvig napravio, a šansu da ostane zapisan u istoriji ima Partizan, pošto je pohod ka petom uzastopnom trofeju masovnijeg takmičenja započeo očekivanom pobedom nad zonašem Vodojažom – 6:0.

Glavni protagonista slavlja crno-belih bio je Đorđe Ivanović, strelac pet golova, taman da pokaže kako u nastavku sezone i na njega može stručni štab da računa kao opciju u takmičenjima na tri fronta. Pogotovo ako se zna da klasičnu zamenu za Umara Sadika Savo Milošević baš i nema. Makar igranje u špicu nije njegov osnovni zadatak. Dugo bivšeg kapitena subotičkog Spartaka nije bilo ni na mapi, poslednji meč u ulozi startera bio mu je pre bezmalo dva meseca, na gostovanju Napretku, ali izgleda da u njemu i dalje čuči motiv da se bori za status, uprkos angažovanju Lazara Markovića i promovisanju izdanka škole kakav je Filip Stevanović. U takvim okolnostima Ivanoviću je preostalo samo da čeka šansu. I da je zgrabi, kao što je učinio u okolini Kragujevca, pošto je maltene sam utabao Parnom valjku stazu ka slavlju.

Izabrane vesti

To što je uglavnom u dosadašnjem toku sezone bio rezerva ili mečeve gledao sa klupe i(li) tribina očigledno nije slomilo Đorđa Ivanovića. Veliki broj fudbalera bi na njegovom mestu potonuo, bio psihički ubijen u pojam, ali je 23-godišnji krilni napadač očigledno od drugačijeg materijala. Posle ovakvog izdanja, iako je rival nedorastao, teško da će u Partizanu tek tako moći da ignorišu njegov potencijal.

Dugo će Ivanović pamtiti meč u okolini Kragujevca. Dosad je nekoliko puta pakovao dva komada po meču, bilo u Spartaku, bilo u Partizanu, ali sad je i taj lični rekord poboljšao za više od duplo. Jeste da je protivnik četiri lige niže, jeste da ne može da se poredi, ali treneri vole da kažu kako je golove teško davati i na treningu, kamoli na zvaničnim utakmicama. Ova je poslužila da Partizan, ipak, u dobrom raspoloženju ode na pauzu i tri dana posle neočekivanog prvenstvenog poraza od Voždovca obraduje navijače.

Koliko je taj rezultat od nedelje veče bio šokantan po Grobare, toliko je ova „petarda“ očekivana. Iako je Savo Milošević mogao da računa na drugopozivce i igrače skromnije minutaže u dosadašnjem delu sezone. Izostali su reprezentativci (Miletić, Strahinja Pavlović, Filip Stevanović, Lazar Pavlović, Šćekić, Natho, Suma, Asano), predah su dobili najiskusniji (Stojković, Ostojić, Tošić), nije bilo povređenog Brežančića, pa je pred nekoliko hiljada gledalaca na terenu u Grošnici Partizan izuveo kombinovan sastav u kome je kapitenska traka bila na ruci Milana Smiljanića, a šansu da se nemetnu dobili rezervni golman Nemanja Stevanović, letnje novajlije Pešukić, Vujačić, Dinga, Lutovac, Gigić, a u drugom delu, kad je pitanje pobednika rešeno, i trojica igrača iz podmaltka (Strahinja Jovanović, Đorđević i Stanojlović).

Partizan je meč prelomio krajem prvog i početkom druog dela. Vodojaža se sasvim dobro branilla oko 40 minuta, ali pritisak gostiju nije mogla da izdrži. Bravo golman Živaka otključao je Ivanović četiri minuta pre pauze, odmah po povratku iz svlačionice opet dao gol, kasnije još tri puta pogađao mrežu, a između Đoletovih minijatura trijumf začinio Aleksandar Lutovac. Mogli su crno-beli još u prvom delu da materijaliziju šanse (prečka Lutovca, zicer Gigića, poništen gol Markovića zbog ofsajda), međutim, i ovako je u nastavku do izražaja došla razlika u klasi.

Vodojaža jeste pretrpela ubedljiv poraz, međutim, deluje da se nije obrukala. Pobednik Kupa regiona Zapadne Srbije pretio je preko Nedeljkovića, Vasiljevića i štopera Komatine. Nije vredelo. No, ostao je utisak da je i domaćin zaslužio aplauz, jer je u malo mesto u blizini Kragujevca doveo učesnika Lige Evrope i tim koji ttrenutno igra najefikasniji fudbal u Srbiji. I to nešto znači.

gallery

 

------------------------------------------------

ŠESNAESTINA FINALA KUPA SRBIJE

VODOJAŽA – PARTIZAN 0:6 (0:1)
/Ivanović 41, 46, 61, 67, 90, Lutovac 66/

Grošnica
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Milan Ilić
Žuti kartoni: (Vodojaža), (Partizan)

VODOJAŽA: Živak – Dajić (od 52. Đurić), Komatina, Petrović, Đokić - Vuković, Mijalčić – Sretenović (od 73. Perović), Jekić, Nedeljković (od 65. Jovanović) – Vasiljević. Trener: Duško Matić.

PARTIZAN: N. Stevanović - Pešukić, Vujačić, Dinga, Urošević (od 65. Stanojlović) - Smiljanić - Lutovac, Marković (od 73. Đorđević), Lakčević, Ivanović – Gigić (od 46. Jovanović). Trener: Savo Milošević.

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

Sreda:

Voždovac – Teleoptik 2:2 (0:1), penalima 7:8
Proleter – Javor 2:1 (0:1)
Vodojaža – Partizan 0:5 (0:1)

Četvrtak:

Trepča – Crvena zvezda, od 15 časova u Staroj Pazovi

Odigrano ranije:

Budućnost Dobanovci – Radnički Niš 1:4 (1:3)
Bratstvo Prigrevica – Mladost Lučani 1:3 (1:2)
Inđija - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
Napredak - TSC 1:1 (0:1), penalima 3:4
OFK Beograd - Rad 3:2 (2:1)
Sinđelić - Zemun 0:0, penalima 4:2
Zlatibor - Vojvodina 1:4 (0:2)
OFK Bačka - Radnički 1923 1:0 (0:0)
Čukarički - Žarkovo 3:1 (3:0)
Mačva - Metalac 1:0 (1:0)
Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)
Trajal - Radnik 2:3 (1:2)

Pogledajte najnoviju epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press, Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara